Zaferin 93. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Zaferin 93. Yılı Coşkuyla Kutlandı
30 Ağustos Zaferinin 93. yılı Edirne’de coşkuyla kutlandı. CHP İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen yürüyüşe katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin Atatürk’ün...

30 Ağustos Zaferinin 93. yılı Edirne’de coşkuyla kutlandı. CHP İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen yürüyüşe katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin Atatürk’ün izinden asla ayrılmayacağını belirterek, “Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk Varlığına armağan olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene. Bayramınız kutlu olsun” dedi.

30 Ağustos Zaferi’nin 93. Yılı Edirne’de gün boyu süren etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, makamında tebrikleri kabul etti.

Ardından törenlerin yapılacağı alana gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı halkı selamladı. Törenler Askeri Geçit Töreniyle son buldu.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle CHP İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yürüyüş düzenlendi. Şükrüpaşa İlköğretim Okulu’nun önünde toplanan kortej Saraçlar Caddesi’ne kadar yürüdü. Korteje Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlar, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Mustafa Kemal’in askerileriyiz’ sloganları eşliğinde  Saraçlar Caddesi’ne kadar yürüdü.

Burada konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Cumhuriyetinin yılmaz bekçileri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları olan Edirnelilerin, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Nutku hatırlatan Başkan Gürkan, "Emperyalizme karşı mücadelenin 93’üncü yılını kutladığımız bugün, o muhteşem destanla, dünyadaki bütün mazlum milletlere örnek olan mücadeleyle, zaferle taçlandı. 30 Ağustos, tıpkı Lozan Anlaşması gibi Türkiye Cumhuriyetinin bir başka tapu senedi, bir başka temel taşı. Büyük önderimizin, 93 yıl sonra, ne kadar olağanüstü öngörüleri olduğunu, 100 yıl sonrasını bile öngörebilen, anlatabilen bir lider olduğunu, dünyadaki bütün liderler unutulurken onun değerinin, ilkelerinin, devrimlerinin her gün ne kadar daha fazla özlenir, ne kadar istenir,  insanlığa insan haklarına, demokrasiye ne kadar yakışır olduğu, sadece yarattığı Türk Milleti değil bütün dünya vatandaşları görüyor. Ve biz Edirneli olarak, Edirne’de yaşayan onun çocukları olarak onun izinden, ışığından, yolundan ülküsünden ayrılmayan Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu gururlu yurttaşları olarak, Büyük Önderimize diyoruz ki; ‘Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk Varlığına armağan olsun ne mutlu Türküm diyene. Bayramınız kutlu olsun." diye konuştu.

Başkan Gürkan’ın yaptığı bu konuşma vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

Yürüyüş Edirne Belediye Bandosu’nun kahramanlık şarkılarından oluşan konserinin ardından son buldu.