'Zeus' Operasyonunda 7 Tutuklama

'Zeus' Operasyonunda 7 Tutuklama
Edirne ve İstanbul'da internet bankacılığı kullanan vatandaşların banka hesaplarını, 'Zeus' ismi verilen virüsle boşalttıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 20 şüpheliden 7'si tutuklandı.

Edirne ve İstanbul'da internet bankacılığı kullanan vatandaşların banka hesaplarını, 'Zeus' ismi verilen virüsle boşalttıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 20 şüpheliden 7'si tutuklandı.

Alınan bilgilere göre, vatandaşların internet erişimi olan cihazlarına 'Zeus' isimli virüsü e-posta yoluyla göndererek yaklaşık 2 milyon lira vurgun yapan şebeke, geçtiğimiz günlerde İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilerek, takibe alınmıştı. Yapılan takibin ardından Edirne ve İstanbul'da birçok adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlenmişti. Düzenlenen operasyonlarda şebeke liderleri Tevfik ve Vasfi U.'nun da aralarında bulunduğu toplamda 20 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 20 şüpheliden Tevfik U., Nurgül A., Ercan Ç., Hüseyin C., Erdoğan K., Ertan B. ve Birol Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EdirneJetHaber Haber Merkezi