1000 TL’lik Doğal Gaz ve Isınma Yardımı Resmileşti! Destek Ödemesinin Detayları Belli Oldu

1000 TL’lik Doğal Gaz ve Isınma Yardımı Resmileşti! Destek Ödemesinin Detayları Belli Oldu
Havaların soğumasıyla zam üstüne zam yapılan doğal gazda gelecek faturalar vatandaşın gözünü korkutuyordu. Milyonlar özel sektör çalışanlarına rahat bir nefes aldıracak yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe...

Havaların soğumasıyla zam üstüne zam yapılan doğal gazda gelecek faturalar vatandaşın gözünü korkutuyordu. Milyonlar özel sektör çalışanlarına rahat bir nefes aldıracak yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bundan böyle, özel sektör çalışanlarına verilen 1000 TL'lik doğal gaz ve ısınma (odun, kömür) yardımı, SGK primi ve vergiye tabi tutulmayacak.

İşverenlerce sağlanacak olan bu destek sayesinde milyonlarca çalışan, havaların soğumasıyla elektrik ve doğal gaz yardımından faydalanabilecek. Resmi Gazete’de yayımlanan kararın detayları da belli oldu.

Özel sektör çalışanı milyonlarca vatandaşa ilaç gibi gelecek doğal gaz yardımı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni karara göre, özel sektör çalışanlarına sunulan 1000 TL'lik doğal gaz ve ısınma (kömür, odun) yardımı, vergi ve SGK primine tabi tutulmayacak.

8 Ay Yapılacak Ödemeleri Kapsıyor

İstisna 9 Kasım 2022–30 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ödemeler için geçerli sayılacak.

Isınma Yardımı Şartları Nelerdir?

İşverenlerce çalışanlara verilecek söz konusu ödemelerin istisna kapsamında değerlendirilebilmesi için;

Elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere yapılması,

Aylık 1.000 TL’yi geçmemesi,

Mevcut ücretlerine ek olarak yapılması gerekiyor.

Fatura Şartı Aranacak Mı?

İşverenlerin gerçekleştirilecek ödemeler için çalışanlarından elektrik, doğal gaz ve diğer ısınma giderlerine dair fatura ya da herhangi bir belge istemeyeceği ifade edildi.

İşverenler net 1.000 TL'ye kadar yapacakları bu ödemeler sebebi ile bir asgari ücretlide 633 TL ödemeden kurtulacak.