13 Mayıs'ta Başlıyor

13 Mayıs'ta Başlıyor
1998 yılında engelli vatandaşların haklarını savunmak için kurulan Özürlüler Vakfı'nın bu yıl sekizincisini düzenleyeceği "Özürlüler Kongresi"ne Edirne ev sahipliği yapacak.

1998 yılında engelli vatandaşların haklarını savunmak için kurulan Özürlüler Vakfı'nın bu yıl sekizincisini düzenleyeceği "Özürlüler Kongresi"ne Edirne ev sahipliği yapacak. Edirne Belediyesinin katkılarıyla 13-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Özürlüler Kongresi'nde özürlülerin yanı sıra mülteci, romanlar, kadınlar ve çocuklar gibi dezavantajlı gruplarında sosyal yaşamdaki sorunları ele alınacak.

Edirne'de düzenlenecek Özürlüler Kongresi'nin bu yılki teması ‘Yaşam Hakkı’ olacak. Kongre, ülkemizde yaşayan bireylerin aralarında hiçbir farkın olmadığını, aynı atmosferi, duyguyu ve yeteneği sergileyebildiğini gösterme amacı taşıyacak.

13 Mayıs 2016 Cuma Günü saat 10.30'da Balkan Kongre Merkezinde düzenlenecek olan açılış konuşmalarıyla başlayacak kongrede, savaş ve çatışma ortamının yarattığı engellikler; paylaşmaya değer fikirler; toplumsal alanda yaşam hakkı; ICF Uygulamasına devletin yaklaşımı; algılanabilir mimarı ve engeller; kendi geleceğini belirleme hakkı ve ötanazi; engellilerin yaşamlarını kolaylaştıran başarılı örnekler; tıbbı ve hukuki açıdan doğum öncesi engellilik; cezaevindeki özel ihtiyaç sahipleri gibi konular konularında uzman kişilerce tartışmaya açılacak.

İSMAİL KÜÇÜKKAYA ve CEMİL İPEKÇİ KONUŞMACI OLARAK YER ALACAK

13 Mayıs 2016 Cuma Günü Saat: 13.00’da Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan ‘Paylaşmaya Değer Fikirler’ isimli panele konuşmacı olarak FOX TV Sabah Haberlerinin Sunucusu İsmail Küçükkaya yer alacak. Küçükkaya’nın ardından ünlü modacı Cemil İpekçi, panele katılanlara deneyimleri ve yaşadığı zorlukları anlatacak.

METE ÇUBUKÇU’DAN SAVAŞ ANILARI 

14 Mayıs 2016 Cumartesi Saat: 14.30 ile 15.45 saatleri arasında düzenlenecek olan ‘Savaş ve Çatışma Ortamının Yarattığı Engellikler’ isimli panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Gürcan Altun yapacak. Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Doç. Dr. Deniz Erdoğdu, Prof. Dr. Tamer Aker’in konuşmacı olarak katılacağı panelde NTV sunucusu Mete Çubukçu; kongreye canlı bağlantı yaparak savaş ortamının siviller üzerindeki etkilerini paylaşacak.

DÜNYACA ÜNLÜ MİMARLA ATÖLYE ÇALIŞMASI

2016 yılında görme yetisini kaybeden dünyaca ünlü Mimar Carlos Mourao Pereira 14 Mayıs 2016 Cumartesi Günü Sultan II. Bayezid Sağlık Külliyesi’nde tasarım atölyesi öğrencileriyle buluşacak.

prog1

prog2