2 İşçi Toprak Altında Kaldı

2 İşçi Toprak Altında Kaldı
Edirne şehir merkezine içme suyu sağlamak üzere bir süre sonra hizmete alınacak olan tesise Kayalıköy Barajından su verilebilmesi için devam eden kazı çalışmaları sırasında toprak kayması meydana geldi ve 2 işçi kısmen toprak altında kaldı. 

Edirne şehir merkezine içme suyu sağlamak üzere, Edirne İçme Suyu Kayalıköy Barajı Projesi kapsamında, Edirne Belediyesi adına Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Lalapaşa yolu üzerine yeni yapılan ve bir süre sonra hizmete alınacak olan İçme Suyu Arıtma Tesisi'ne Kayalıköy Barajından su verilebilmesi için yapımı devam eden isale hattının kazı çalışmaları sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu 2 işçi kısmen toprak altına kaldı.

Olayın hemen ardından sağlık ekipleri ve belediye itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Ekipler kısa sürede olay yerine giderek müdahaleye başladı. İtfaiye ekipleri olay yerine gidene kadar bir işçinin toprak altından çıkarılıp hastaneye gönderildiği tespit edildi. Diğer işçi için ekipler hızlıca çalışma gerçekleştirdi. Daha sonra olay yerine gelen sağlık ekiplerinin desteğiyle diğer işçi de sağ olarak bulunduğu yerden çıkarıldı.

Yapılan açıklamada, kazı çalışmasının Edirne Belediyesi ile DSİ 11. Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan "Edirne iline Kayalıköy Barajından içme, kullanma ve endüstri suyu teminiyle ilgili olarak ana plan ve fizibilite raporlarının hazırlanması, projelerinin yapılması ve buna bağlı olarak Edirne ili içme, kullanma ve endüstri içeriğinde gerekmesi halinde baraj, hamsu ve arıtılmış ana su isale hatları, arıtma tesisi, pompa istasyonları, terfi hatları, ana depolar ve benzeri işlere ait inşaatların yapılması" işine ait protokol kapsamında DSİ tarafından yapılan bir çalışma olduğu belirtildi.

Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada: "Bu çalışmada belediyemizin hiçbir birimi görev yapmamaktadır. İş tamamlandıktan sonra, İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İsale Hattı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Belediyemize teslim edilecektir." dendi.

Her iki işçinin de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesindeki tedavilerinin devam ettiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. EJH