20. Yılında Edirne'de

20. Yılında Edirne'de
Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, yirminci yılında 20 ilde ve KKTC'de film gösterimi ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivalinin yirminci yılında 20 ilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde (KKTC) film gösterimi ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Cinsiyet eşitliğine dikkat çekilecek olan etkinlikler, Edirne'de de gerçekleştirilecek.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 1998 yılından bu yana kadın sinema emekçilerinin görünürlüğüne dikkat çekerek toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 20. yaşını 20 il ve KKTC'de aynı gün yapacağı film gösterimleriyle kutlamaya hazırlanıyor. Festival bu yıl Adıyaman, Ağrı, Batman, Bitlis, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Hakkari, İzmir, Kars, Malatya, Mardin, Muğla, Siirt, Şanlıurfa, Tunceli, Van ve KKTC'de seyircileriyle buluşacak.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 20-23 Mayıs tarihlerinde Türk Üniversiteli Kadınlar Derneğinin işbirliğiyle Edirne'de izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor. 20 Mayıs Cumartesi Günü saat 11.30'da Margi Cinemarine'de 'Mustang' filminin gösterimi yapılacak; 13.30 ile 15.00 saatleri arasında Ayten Uncuoğlu, Gülen Güler ve Melek Ufuk'un katılacağı 'Sinemada Kadın' konulu söyleşi gerçekleştirilecek. 21 Mayıs Pazar günü saat 11.30'da Margi Cinemarine'de 'Tereddüt', saat 13.30’da 'Paris Beyazı' filmlerinin gösterimi yapılacak. Tüm etkinlikler ve film gösterimleri ücretsiz olacak.

EJH