2022 'Edirne Yılı' ilan edilecek

2022 'Edirne Yılı' ilan edilecek
Edirne Belediye Meclisi, 2022 yılını 'Edirne yılı' olarak belirledi. Belediye Meclisi, haziran ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Kırkpınar Yağlı Güreşleriyle ilgili önemli kararlar alınan toplantıda ayrıca 2022...

Edirne Belediye Meclisi, 2022 yılını 'Edirne yılı' olarak belirledi. Belediye Meclisi, haziran ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Kırkpınar Yağlı Güreşleriyle ilgili önemli kararlar alınan toplantıda ayrıca 2022 yılının 'Edirne yılı' ilan edilmesi görüşüldü. Konuyla ilgili hazırlıkların yapılması ve çalışmaların yürütülmesi için bir komisyon kuruldu.

Meclis toplantısında; belediyenin 2020-2024 Stratejik Planı'nda, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyerek turizm potansiyelinin artırılması için düzenlenen hedeflerin revize edilmesi, 2022 mali yılı performans programı ve bütçesinde Edirne Yılı dikkate alınarak düzenleme yapılması, Edirne Yılı Dayanışma Kurulu kurulması maddesi görüşüldü.

Turizmde alınan hasarları tamir etmek için 2022 yılının Edirne yılı ilan edilmesine karar verildi. 2022 yılının Edirne için önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne'nin plakası 22. Ayrıca 2022 yılı, Edirne'nin son işgalden kurtuluşunun yüzüncü yılı." dedi. El birliğiyle şehri daha da güzelleştireceklerini ifade eden Gürkan; 2022'nin, yıl boyuna yayılmış sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal her anlamda toplantılar ve etkinlikler yapacakları bir yıl olmasını diledi.

Mecliste görüşülen madde oy birliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında, CHP'den 4, AK Parti'den 3, İYİ Parti'den 2 ve MHP'den 1 olmak üzere toplamda 11 kişilik bir Danışma Kurulu oluşturuldu. Belediye Başkanı Gürkan, 2022 Edirne yılının hayırlı olmasını diledi.