2022'de Yılın Kişisi Kim Oldu? TIME Dergisi Yılın Kişisini Seçti!

2022'de Yılın Kişisi Kim Oldu? TIME Dergisi Yılın Kişisini Seçti!
TIME dergisinin 1927 senesinden beri her sene düzenlediği 'Yılın Kişisi' ödülünün bu seneki kazananı açıklandı. ABD merkezli Time dergisi yılın kişisinin belli olduğunu duyurdu.Time dergisi 2022 için "Yılın Kişisi" olarak...

TIME dergisinin 1927 senesinden beri her sene düzenlediği 'Yılın Kişisi' ödülünün bu seneki kazananı açıklandı. ABD merkezli Time dergisi yılın kişisinin belli olduğunu duyurdu.

Time dergisi 2022 için "Yılın Kişisi" olarak seçtiği kişiyi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Time dergisi, 'Yılın Kişisi' olmaya Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'yi uygun gördü.

Time dergisi senelerdir düzenlediği 'Yılın Kişisi' ödülünün bu seneki kazananının Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve "Ukrayna'nın ruhu" olduğunu belirtti.

Yılın Kişisi Adayları Kimlerdi?

Önceki haftalarda oylama başlatan Time editörleri bu seneye damga vuran kişinin Ukrayna lideri Zelenski olduğu kararına vardı.

Adaylara ilişkin listede eski ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere Kralı 2. Charles, ABD'li şarkıcı Beyonce, iklim aktivisti Greta Thunberg ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos yer alıyordu.

2021'de Yılın Kişisi Olarak Kim Seçilmişti?

Time Dergisi, önceki sene ise ünlü milyarder Elon Musk'ı yılın kişisi olarak seçmişti.

İşte Time Dergisi'nin Zelenski Paylaşımı: