2023 Öğretmen Maaşı! Öğretmenler Ne Kadar Maaş Alıyorlar?

2023 Öğretmen Maaşı! Öğretmenler Ne Kadar Maaş Alıyorlar?
Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarının netlik kazanması ile birlikte, hangi meslek grubunun ne kadar maaş alacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda,...

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarının netlik kazanması ile birlikte, hangi meslek grubunun ne kadar maaş alacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda, öğretmen maaşları ile ilgili araştırmalar sürüyor.

2023 Öğretmen Maaşı Ne Kadar?

Emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 oranında zam geldi. Yüzde 30 artış ile birlikte, 1/4 derecedeki bir öğretmenin maaşı 15.793 TL seviyesine yükseldi.

En Düşük Memur Emeklisi Maaşı 2023

Öğretmen maaşının yanı sıra, en düşük memur emeklisi maaşının ne kadar olduğu da merak ediliyor. Yüzde zam ile en düşük memur emeklisi maaşı 7.901 TL oldu.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Memur maaşlarına olduğu gibi emekli maaşlarına da yüzde 30 oranında zam sağlandı. Söz konusu artış ile birlikte, en düşük emekli maaşı da merak ediliyor. En düşük emekli maaşına yüzde 30'dan daha fazla zam yapıldı ve 5.500 TL seviyesine çıktı.