2023 Zammı İçin Öncü Veri Açıklandı! 2023 Emekli ve Memur Zammı İçin Rakamlar Belli Olmaya Başladı

2023 Zammı İçin Öncü Veri Açıklandı! 2023 Emekli ve Memur Zammı İçin Rakamlar Belli Olmaya Başladı
Memur ve emeklilerin Temmuz ayında maaşları artmıştı. Memur ve emekliler 2023 yılı zamlarını araştırmaya başladı. Gelecek yıl yapılacak maaş zamları için öncü veri açıklandı. Veri sonrası vatandaşlar arama motorlarında...

Memur ve emeklilerin Temmuz ayında maaşları artmıştı. Memur ve emekliler 2023 yılı zamlarını araştırmaya başladı. Gelecek yıl yapılacak maaş zamları için öncü veri açıklandı. Veri sonrası vatandaşlar arama motorlarında 2023 maaş zamları ne kadar olacak?, Ocakta emekli ve memur maaşları ne olacak? Emekli maaşında son durum ne? Memur maaşları ne kadar artacak? gibi soruların cevabını arıyor.

Ocak 2023 için emekli ve memur zammı ile asgari ücret için çalışmalar devam ediyor. Merkez Bankası'nın enflasyon beklenti anketi açıklamasıyla milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği maaş zammı için oranlar belli olmaya başladı. Enflasyon farkı zammı ile beraber geçtiğimiz Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon artışlarına ek zamların bir benzerinin Ocak ayında da yapılacağı öngörülüyor.

Bağkur Emeklisi ve SSK Emeklisi Maaşları Ne Kadar Olacak?

Yıl sonunda tüketici fiyat endeksinin 1.152,22 olması bekleniyor. Bu yolla senenin ikinci yarısı için 6 aylık enflasyon oranının yüzde 17,83 olacağı hesaplandı.

Beklenen maaşlara göre;  Bağ-Kur ve SSK emeklisi Ocak zammı yüzde 17,83, memur ve memur emeklisi için Ocak zam oranı ise yüzde 18,83 olarak belirlenecek.

Memur ve Memur Emeklileri İçin Zam Oranı

Memurlar ve memur emeklileri için ise toplu sözleşmedeki yüzde 8'lik zam oranı ve 6 aylık enflasyon oranına göre fark ödenmesi söz konusu olacak. Ocak'ta yüzde 8 olan toplu sözleşme zammının yine ilave puanla arttırılması bekleniyor.