28 Eylül sınavsız ve KPSS şartsız 15 bin PTT personel alımı şartları

28 Eylül sınavsız ve KPSS şartsız 15 bin PTT personel alımı şartları
Geçtiğimiz günlerde ise alımın 2022 yılının son aylarında yapılacağı kesinleşti. Ancak resmi olarak net bir tarih verilmedi. Ancak ilerleyen haftalarda kamu ilanın başvuru tarihlerinin duyurulması düşünülmektedir.Yapılan...

Geçtiğimiz günlerde ise alımın 2022 yılının son aylarında yapılacağı kesinleşti. Ancak resmi olarak net bir tarih verilmedi. Ancak ilerleyen haftalarda kamu ilanın başvuru tarihlerinin duyurulması düşünülmektedir.

Yapılan diğer açıklamalara göre alımların 3 aşamada olacağı duyuruldu. Bu aşamalar sözlü sınav, yazılı sınav ve güvenlik soruşturmasından oluşmaktadır. Başvuru yapan adayların ilk olarak yazılı sınavdan en az 60 puan alması gerekmektedir. Bu arada personel alımına dair alım şartları da netlik kazandı. Peki, personel alımı için hangi kadrolar belirlendi? İşte detaylar!

https://edirnejethaber.com/ptt-55-bin-personel-alimi-icin-isaret-fisegini-cakti-tum-subeler-icin-isci-alimi-basladi/

PTT Personel Alımı İçin Belirlenen Kadrolar

20 bin kamu personel alımında belirlenen kadroların listesi genel olarak şu şekildedir. Dağıtım personeli, mimar, mühendis, yazılım uzmanı ve gişe personelidir. Öte yandan bir de güvenlik görevlisi ve bilişim uzmanı kadrolarına da alım yapılması beklenmektedir. Alımların büyük bir çoğunluğu ise dağıtım görevlisi ve gişe görevlisi kadrolarına ayrılmış durumda. Adaylar başvuru yaparken bu kadrolardan en fazla bir tanesine başvuru yapabilmektedir. Birden fazla kadroya tercih yapan adayları başvuruları otomatik olarak değerlendirme dışına alınmaktadır.

PTT Personel Alımı Başvuru Şartları

PTT kamu personel alımlarında adayların karşılaması gereken bazı genel ve özel şartlar bulunmaktadır. Adaylardan istenilen genel şartlar şu şekildedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak ve erkek adayların askerliğini yapmış olması istenmektedir. Öte yandan bedensel ve fiziksel bir engelin olmaması da aranan genel şartlar arasında yer almaktadır.

Adaylardan aranılan özel şartlar ise şu şekildedir. Adayların son KPSS sınavından en az 60 puan alması gerekmektedir. Öte yandan belirlenen kadrolar ile ilgili ön lisans veya lisans eğitim seviyelerinde diploması sahibi olunması istenmektedir. Son olarak ise adayların herhangi bir şekilde kamu hak mağduru olmaması istenmektedir.

PTT 15 BİN PERSONEL ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ