42. İstanbul Film Festivali'nde Ödüllü Filmler İzleyiciyle Buluşacak

42. İstanbul Film Festivali'nde Ödüllü Filmler İzleyiciyle Buluşacak
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından yapılan açıklamada, 73. Berlin Film Festivali'nde "Altın Ayı" kazanan filmden "Büyük Jüri Ödülü"nün sahibine kadar birçok yeni film, festivalin farklı bölümlerinde izleyici...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından yapılan açıklamada, 73. Berlin Film Festivali'nde "Altın Ayı" kazanan filmden "Büyük Jüri Ödülü"nün sahibine kadar birçok yeni film, festivalin farklı bölümlerinde izleyici karşısına çıkacak.

Nicolas Philibert'in Berlin Film Festivali'nde prömiyerini yapan ve büyük ödül "Altın Ayı"yı kazanan filmi "Küçük Evren", festivalin Belgesel Kuşağı'nda gösterilecek.

Christian Petzold'un "Jüri Büyük Ödülü"nü kazanan filmi "Kızıl Gökyüzü" ile festivalin uluslararası yarışmasının jüri başkanlığını üstlenen João Canijo'nun "Gümüş Ayı Jüri Ödülü"nü kazanan filmi "Kötü Yaşamak" da festivalde Türkiye prömiyerlerini yapacak.

Festival programında yer alan "Gümüş Ayı En İyi Senaryo Ödülü"nün sahibi Angela Schanelec'in yönettiği "Müzik", Alman Sineması'na Bakış kategorisinin en iyi filmi Steffi Niederzoll imzalı "Tahran'da Yedi Kış" ve Philippe Garrel'e "En İyi Yönetmen Ödülü"nü getiren "Pulluk"un da Türkiye prömiyerleri gerçekleştirilecek.

Sekiz yaşındaki başrol oyuncusuna "En İyi Başrol Oyuncusu" ödülünü kazandıran Estibaliz Urresola Solaguren imzalı "20.000 Arı Türü" Nespresso Genç Jüri'since değerlendirilecek "Genç Ustalar" bölümünde yarışırken, İstanbul Film Festivali'nin yeni bölümü Heyula, Berlin'de Karşılaşmalar kategorisinin en iyisi seçilen "Burada"ya ev sahipliği yapacak.

İstanbul Film Festivali ile ilgili gelişmeler, filmler, etkinlikler ve konuklarla ilgili bilgiler festivalin sosyal medya hesaplarından takip edilebiliyor.