5. Sokakta Sanat Var Festivali 4-8 Mayıs'ta

5. Sokakta Sanat Var Festivali 4-8 Mayıs'ta
'Sokakta Sanat Var' etkinliğinin 5'incisi, 4-8 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Sokakta Sanat Var Kültür ve Sanat Derneği tarafından Gencay Adıgüzel koordinatörlüğünde yürütülen 'Sokakta Sanat Var Festivali'nin 5'incisi, 4-8 Mayıs 2016 tarihlerinde Saraçlar Caddesi'nde gerçekleştirilecek.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve Rengahenk Tiyatro'nun da içerisinde bulunduğu organizasyon ekibi tarafından organize edilecek 5'inci Geleneksel Sokakta Sanat Var Festivali, Edirne Belediyesi ve sponsorlar tarafından finanse edilecek.

fotogaleriButton

Kurucu ve Genel Koordinatör Gencay Adıgüzel, 5'inci Geleneksel Sokakta Sanat Var Festivali hakkında yaptığı açıklamada, "2011 yılında başlayan Geleneksel Sokakta Sanat Var Festivali'nin bu yıl 5.'si düzenlenecek. Festivalimiz şu an Türkiye'nin en kapsamlı sanat festivali konumunda. Festival, geçen yıl 200 kişilik gönüllü katılımcı tarafından gerçekleştirildi. Festival bugüne kadar 2 gün olarak düzenlenmekteydi. Festivalin içerisinde resim, heykel, özgün baskı, ebru, hat, karikatür, edebiyat, graffiti, kara kalem gibi çeşitli atölyelerle, karşılıklı eğitim çalışmalarıyla henüz sanatla tanışmamış insanlarla sanatı tanıştırmanın dışında uygulamaya yönelik aktiviteler gerçekleştirilmektedir. Bunların yanı sıra pantomim, tiyatro, doğaçlama çalışmaları gibi saha içerisinde çeşitli etkinlikler de yapılmakta. Ayrıca sahnede tiyatro, müzik dinletisi, konserler, dans gösterileri, pantomim gibi sahne gösterileriyle sanatın birbirinden bağımsız olmadığını, aslında yapılabilir bir şey olduğunu insanlara anlatmayı amaçlıyoruz. Sanat, dünyayı anlayıp yorumlayabilme işidir. Bu nedenle bireyin kendini ifade etme yeteneğini fark etmesi sağlanmaya çalışılmaktadır. Sokakta Sanat Var, 2011'den bu yana birçok etkinliğe imza atmıştır. Okullara gönüllü resimler yapıldı, çocuklarla etkinlikler yapıldı, yılbaşında huzur evi ve çocuk evine gidildi, 10'dan fazla film gösterimi yapıldı. Geçen yıl Sokakta Sanat Var Tiyatrosu ile Anton Cehov'un Vişne Bahçesi eseri oynandı, 700 kişilik izleyicinin beğenisine sunuldu. Bu yıl da Rengahenk Tiyatrosu ile çalışmalara devam ediyoruz. Bu yıl Sokakta Sanat Var Kültür ve Sanat Derneği kuruldu ve şubat ayında derneğin açılışını yapacağız. İçerisinde Edirne'nin eksiği olan oda tiyatrosu, ve atölyeler verilecektir." sözlerini kullandı.