567 Düzensiz Göçmen Yakalandı, 5 Organizatör Tutuklandı

567 Düzensiz Göçmen Yakalandı, 5 Organizatör Tutuklandı
Edirne ve ilçelerinde 3 günde toplam 567 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yapan 5 organizatör tutuklandı. 

Jandarma devriyesi ve sınır birlikleri tarafından Edirne Merkez'e bağlı Yenikadın, Orhaniye, Sarayakpınar ve Bosna köyleri; Enez ilçesine bağlı Büyükevren köyü; Meriç ilçesine bağlı Rahmanca köyü ile Küplü beldesinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkış yapmak isteyen toplam 282 düzensiz göçmen yakalandı.

Uzunköprü ilçesine bağlı Uzunköprü, Gemici, Kurdu, Eskici köyleri ve İpsala ilçesine bağlı Paşaköy köyünde yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yapmak isteyen 204 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenlerin Suriye, Mısır, Afganistan, Somali, Fas, Cezayir, Pakistan, Bangladeş, Nepal, Eritre ve Filistin uyruklu oldukları tespit edildi.

Keşan ilçesine bağlı Yenimuhacır beldesi, Meriç ilçesine bağlı Küpdere köyü, Uzunköprü ilçesine bağlı Kurttepe köyü ve Enez ilçesine bağlı Çataltepe Mahallesi'nde sınır birlikleri tarafından durdurulan farklı araçlarda toplam 81 yabancı uyruklu şahıs yakalandı. Olaylarda kullanılan 6 araç trafikten men edilerek yediemin otoparkına teslim edildi. Organizatörler R.A., M.D., T.Ç., E.A. ve F.Y. tutuklandı, yaya olarak kaçan bir şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.