5,8 Büyüklüğünde Korkutan Deprem! Depremin Adresi Yine Değişmedi

5,8 Büyüklüğünde Korkutan Deprem! Depremin Adresi Yine Değişmedi
Meydana gelen depremlere dair bir yeni haber daha geldi. Yaşanan son deprem yine büyük bir korku yaşattı.Son dönemlerde Türkiye'de olduğu gibi dünyada da korkutucu depremler yaşanmaya devam ediyor. Dünya çapında da büyüklükleri...

Meydana gelen depremlere dair bir yeni haber daha geldi. Yaşanan son deprem yine büyük bir korku yaşattı.

Son dönemlerde Türkiye'de olduğu gibi dünyada da korkutucu depremler yaşanmaya devam ediyor. Dünya çapında da büyüklükleri giderek artan depremlerde ara ara can ve mal kayıpları meydana geliyor. Korku yaratan depremlerde can ve mal kayıplarının olmaması da yüreklere su serpiyor. Yurdumuzda olduğu gibi pek çok ülkede de uzmanlar, dünyada depremlerin artacağını aktarıp tedbir ve önlemlerin alınması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

Gelen son deprem bildirisine göre Endonezya'nın Cava Adası'nda bir deprem daha yaşandı. Meydana gelen deprem 5,8 büyüklüğünde yaşandı.

123 Kilometre Derinlikte Yaşandı

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamada Batı Cava eyaletindeki Ciranjang kentinin 14 kilometre kuzeybatısında yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremin 123 kilometre derinlikte meydana geldiği duyuruldu.

Başkent Cakarta'da hissedilen ve can ile mal kaybına ilişki bildiri yapılmayan depremden sonra "tsunami" uyarısı yapılmadı.

6,2 Büyüklüğünde Bir Deprem Daha Yaşanmıştı

Öte yandan, geçtiğimiz gün de yine Endonezya’da Cava Adası’nın güneyinde bir deprem meydana geldiği ifade edilmişti. Yaşanan depremin büyüklüğü 6,2 olarak açıklanmıştı. Depremin derinliği yerin 10 kilometre altı olarak duyurulmuştu.

Yerin 10 kilometre altında meydana gelen depremin tsunamiye yol açmasının beklenmediği de belirtilmişti.