60 yıllık su deposu böyle yıkıldı...

60 yıllık su deposu böyle yıkıldı...
Edirne'nin Havsa ilçesinde yaklaşık 60 yıldır su şebekesine basınç sağlaması için kullanılan su deposu, işlevsiz hale gelmesinin ardından yıkıldı. Su deposunun yıkım anına ait video, Havsa Belediyesine ait sosyal medya hesabında...

Edirne'nin Havsa ilçesinde yaklaşık 60 yıldır su şebekesine basınç sağlaması için kullanılan su deposu, işlevsiz hale gelmesinin ardından yıkıldı. Su deposunun yıkım anına ait video, Havsa Belediyesine ait sosyal medya hesabında yayınlandı.

Emektar su deposunun yıkımı öncesinde açıklama yapan Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, geçen aylarda yeni tip motor sistemlerini devreye aldıklarını ve su deposunun işlevsiz hale geldiğini; eskiyen ve son derece sağlıksız hale gelen hijyen sorunları olan su deposunu devreden çıkardıklarını söyledi. Cumhuriyet Mahallesi'nde bir bölgeye adını veren su deposunu yıkacaklarını belirten Başkan Balkan, "İki adet su havuzundan aldığımız suları sisteme veriyorduk. Şimdi de bu havuzların yenileme çalışmalarına başladık. İki üç ay sürecek bu çalışma tamamlandıktan sonra ilçenin 50 - 100 sene böyle bir problemi olmayacak. Sağlıklı, hijyenik bir su deposu alanına kavuşmuş olacağız. 1960'lı yıllarda yapılan ve uzun süredir bakımı yapılamayan su deposunun bugün itibarıyla yıkımını gerçekleştireceğiz." dedi.

Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan'ın açıklamalarının ardından ekipler, ilçedeki emektar su depopsunun yıkımını gerçekleştirdi.