6,2 Büyüklüğünde Korkutan Deprem! Yine Fena Sallandı

6,2 Büyüklüğünde Korkutan Deprem! Yine Fena Sallandı
Yaşanan depremlere ilişkin bir yeni bilgi daha geldi. Meydana gelen son deprem büyük korku yarattı.Son zamanlarda yurdumuzda olduğu gibi dünya genelinde de korkutucu depremler meydana gelmeye devam ediyor. Dünya genelinde de büyüklükleri...

Yaşanan depremlere ilişkin bir yeni bilgi daha geldi. Meydana gelen son deprem büyük korku yarattı.

Son zamanlarda yurdumuzda olduğu gibi dünya genelinde de korkutucu depremler meydana gelmeye devam ediyor. Dünya genelinde de büyüklükleri giderek artan depremlerde ara ara can ve mal kayıpları yaşanıyor. Ürküten depremlerde can ve mal kayıplarının yaşanmaması ise yüreklere su serpiyor. Ülkemizde olduğu gibi birçok ülkede de uzmanlar, dünya çapında depremlerin çoğalacağını ifade edip tedbir ve önlemlerin alınması gerektiği konusunda uyarılar yaptı.

Deprem 10 Kilometre Derinlikte Yaşandı

Endonezya'da Cava Adası'nın güneyinde meydana gelen depremin büyüklüğü 6,2 olarak açıklandı. Yaşanan depremin derinliği yerin 10 kilometre altında meydana geldi.

Yerin 10 kilometre altında yaşanan depremin tsunamiye yol açmasının beklenmediği ifade edildi.

Kasım ayında Endonezya'da yaşanan depremde 321 kişi yaşamını yitirmişti. Endonezya'da yaralar sarılmaya çalışılırken ülkedeki yer alan 3 bin 676 metre yüksekliğindeki Semeru Yanardağı, lav püskürtmüştü. Bunun sonucunda ise geçtiğimiz gün yaşanan patlamadan sonra en az 2.219 kişi bölgeden ayrılmıştı.