657. Kırkpınar, Daha Modern Bir Er Meydanı'nda Yapılacak

657. Kırkpınar, Daha Modern Bir Er Meydanı'nda Yapılacak
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin daha nezih, daha güzel ve daha modern bir Er Meydanı'nda yapılacağını söyledi.

10-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 656'ncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri için hazırlıklar devam ediyor. Güreşlerin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'ndaki çalışmaları inceleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Gençlik ve Spor Bakanlığının 2017 yatırım programına aldığı Kırkpınar Er Meydanı Modernizasyon Projesinin 2018 yılında tamamlanacağını ve güreşlerin daha nezih bir ortamda yapılacağını söyledi.

Sarayiçi Er Meydanı'nda devam eden çalışmaları yakından inceleyen Gürkan: "Bitmeyen güreşin devam eden efsanesi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için çalışmalarımız sürüyor. Hazırlıklarımız neredeyse sona erdi." dedi.

Türkiye'de Yağlı Güreş Yapan Belediyeler Birliğinin kurulduğunu ve bu birliğin kuruluşunun Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak, Resmi Gazete'de yayınlandığını belirten Gürkan, Kırkpınar'ın başlamasına 1 Temmuz 2017 tarihinde birliğin bir araya gelerek yeni yönetimini oluşturacağını söyledi.

Söz konusu birliğin kurulmasıyla birlikte Kırkpınar'ın da aruz edilen değere kavuşacağını belirten Gürkan: "Bu birlikle birlikte bütün pehlivanların hayali ve hedef olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin daha iyi bir şekilde düzenlenmesi ve Kırkpınar’da herkesin arzu ettiği; Kırkpınar'ın orijinaline, kuruluşuna, felsefesine, ruhuna uygun, kıran kıran güreşlerin yapılması hedefimizi, rüyamızı gerçekleştirme yolunda çok önemli bir adım atmış olacağız." ifadelerine yer verdi.

2018 YILINDA MODERNİZE EDİLMİŞ ER MEYDANI

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'la geçen yıl yapılan mutabakatı ve güreşler sırasında halka açıklanan projeye değinen Gürkan: "Kırkpınar Er Meydanı'nı 25 yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis ettik. Kırkpınar Er Meydanı Modernizasyon Projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2017 yılı yatırım programına alındı. Uygulama projeleri çiziliyor. 656'ncı Kırkpınar, 16 Temmuz'da sona erdikten sonra uygulama projesini bitirerek, en kısa zamanda çalışmalara başlayacağız. 2018 yılında düzenleyeceğimiz 657'nci Kırkpınar'a modernize edilmiş Er Meydanı ile girerek, artık yağlı güreşlerin daha nezih, daha güzel, daha modern bir Er Meydanı'nda yapılmasını sağlayacağız." dedi. EJH