7.4 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Valiliklerden Kahreden Açıklamalar

7.4 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Valiliklerden Kahreden Açıklamalar
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremin saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana geldiği ifade edildi.7,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem, 7 kilometre derinlikte...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremin saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana geldiği ifade edildi.

7,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem, 7 kilometre derinlikte yaşandı. Deprem başta Malatya, Gaziantep Diyarbakır, Adıyaman olmak üzere çok sayıda kentte hissedildi. Bölgede artçı depremler yaşanmaya devam ediyor.

140 Bina Yıkıldı, 420 Yaralı ve 23 Ölü

Malatya Valisi Hulusi Şahin, 140 bina yıkıldı ve 420 kişi yaralandı. Öte yandan, 23 kişinin enkazdan cansız bedeni çıkarıldığı ifade etti.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, deprem sonrası "12 vatandaşımız vefat etti. 18 bina çöktü. Bütün sahadan bilgi aldık." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık'da yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremden sonra Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u aradı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vali Coşkun'dan depremle ilgili bilgi aldı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek depreme yönelik, "İlimizdede hissedilen depremde şu ana kadar her hangi mal ve can kaybı ihbarı gelmemiştir. Bütün ekiplerimiz alanda tarama çalışmaları devan etmektedir. Vatandaşlarımızdan panik yapmamaları ve araçlarla dışarı çıkarak trafik oluşturmamalarını rica ediyoruz" mesajını verdi.

Elazığ Valisi Ömer Toraman, depreme ilişkin "Kıymetli hemşehrilerim, şu ana kadar ilimizde herhangi bir yıkım ihbarı almadık. Sükunetle hareket edelim. Trafikte yoğunluk oluşturmayalım. Çok geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, yaptığı açıklamada "Deprem ilimizde de şiddetli hissedilmiştir. Lütfen panik yapmadan dışarıda bekleyelim. Araçlarla yola çıkmayalım. Ana yolları boş bırakalım. Telefonları meşgul etmeyelim Geçmiş olsun..." dedi.

Deprem, Türkiye'nin büyük bir bölümünden hissedildi. Sarsıntıyla beraber uykudan uyananlar sokaklara kaçtı.

Adıyaman, Diyarbakır ve Malatya'da çok sayıda  binanın yıkıldığı öğrenildi.