7. Bando ve Ciğer Festivali Başlıyor

7. Bando ve Ciğer Festivali Başlıyor
Bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilecek Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali'nin programı belli oldu.

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, 12-14 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleşecek. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne, festivaller kenti olma yolunda hızla ilerliyor." dedi.

Bu yıl 7'ncisi düzenlenecek Bando ve Ciğer Festivali, 12 Mayıs 2017 Cuma Günü saat 17.30'da, Festival Kortejinin toplanması ve kortejin belediye önünden Atatürk Anıtı'na kadar yürüyüşü ile başlayacak. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumlarının ardından, Saraçlar Caddesi'nde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın açılış konuşması ile festivale katılan bando ekiplerinin mini tanıtımı ve gösterileri gerçekleştirilecek.

Hem yurt içi hem de yurt dışından vatandaşların yoğun ilgisi beklenen festivalin ikinci gününde etkinlikler saat 18.00'de Zübeyde Hanım Parkı'nda başlayacak. 13 Mayıs 2017 Cumartesi Günü saat 20.30’da festivale katılan bando ekipleri Saraçlar Caddesi ve Barış Parkı'nda (Suni Gölet) konser verecek.

14 Mayıs 2017 Pazar günü saat 17.00'de ciğerci esnafının Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından Saraçlar Caddesi'nde 'Acı Biber Yeme Yarışması' düzenlenecek. Festivale katılan bando ekipleri konser verecek.

7. Bando ve Ciğer Festivali, 14 Mayıs 2017 Pazar günü saat 17.00'de vatandaşlara ücretsiz ciğer ikramının yapılmasıyla son bulacak.

Edirne’ye olana ilgilinin giderek arttığını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kültürün, tarihinin ve medeniyetlerin başkenti Edirne; festivaller kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kakava, Hıdırellez Şenlikleri ile ün salan Edirne, şimdi de bando konserleriyle müziğin; ciğeriyle de lezzetin adresi olacak.  7’inci Bando ve Ciğer Festivali, geçtiğimiz yıl olduğu gibi renkli görüntülere sahne olacak." dedi.

Festival Programı

EJH