76 Okula 'Beyaz Bayrak'

76 Okula 'Beyaz Bayrak'
Edirne genelinde 76 okul 'beyaz bayrak' almaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanarak yürürlüğe konan "Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü" gereğince Edirne genelinde 76 okul 'beyaz bayrak' almaya hak kazandı.

29 Mayıs 2017 Pazartesi günü Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu ile 'beyaz bayrak' almaya hak kazanan okulların idarecileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan törende 'beyaz bayrak' alan okulların görüntülerinden oluşan slayt video gösterimi yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan yaptığı açıklamada, 'Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü'nün 2006 yılından beri uygulanmakta olduğunu ve protokol ile öğrencilerin eğitim-öğretiminin sağlıklı ve hijyenik olarak sürdürülmesinin amaçlandığını belirtti. Özcan: "Bu protokol ile eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi, anne baba veya öğretmenler tarafından çocuk yaşlarda bizzat öğretilen temizlik uygulamalarının çocuklar tarafından uygulanarak alışkanlık hale getirilmesi amaçlanmaktadır." dedi.

Edirne'de protokol kapsamında son 3 yılda yapılan denetimler sonucunda bugüne kadar 189 okulun 'beyaz bayrak' almaya hak kazandığını ifade eden Özcan, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında 86 başvuru yapıldığını ve denetimler sonucunda 76 okul ile 10 okul pansiyonunun 'beyaz bayrak' almaya hak kazandığını söyledi. Özcan, hedeflerinin il genelinde 'beyaz bayrak'a sahip olmayan okul kalmaması olduğunu belirtti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu ise yaptığı konuşmasında, Edirne'de aynı hedefler doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek, proje içeriği ve uygulama aşamaları hakkında bilgi verdi. Edirne'nin 'beyaz bayrak' uygulamasında ülke genelinde örnek teşkil edecek bir hale geldiğini söyleyen Kişioğlu: "Beyaz bayrak projesinin temiz ve sağlıklı çevre oluşturma konusunda okullarımızda güzel bir rekabet ortamı oluştu. İl Sağlık Müdürlüğü olarak, Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü kapsamında bugüne kadar yapmış olduğunuz çalışmalardan ve bundan sonra yapacağınız çalışmalardan dolayı teşekkür ederim." dedi.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Özcan ve İl Sağlık Müdürü Kişioğlu tarafından 'beyaz bayrak', sertifika ve pirinç levhaların okul müdürlerine teslim edilmesiyle tören sona erdi.

Edirne'de 'beyaz bayrak' almaya hak kazanan okullar:

Edirne Merkez: 50.Yıl İlkokulu, 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Ayşekadın Anaokulu, Edirne Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Edirne Lisesi, Edirne Selimiye İmam Hatip Ortaokulu, Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1. Kademe, Özel Eğitim Uygulama Merkezi 2. Kademe, Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu), Edirne Emel Özgür Subaşıay MTAL, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi, Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi Pansiyonu, Hatice Erkut Anaokulu, İlhami Ertem Anadolu Lisesi, İnönü İlkokulu, İstiklal Ortaokulu, Kurtuluş İlkokulu, Lala Şahinpaşa İlkokulu, Lala Şahinpaşa Ortaokulu, Mithatpaşa İlkokulu, Mustafa Necati İlkokulu, Nilüfer Hatun Anaokulu, Özel Edirne Bahçeşehir Anadolu Lisesi, Özel Edirne Bahçeşehir Fen Lisesi, Süleyman Demirel Fen Lisesi, Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezi, Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler İlkokulu, Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler Ortaokulu, Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler Pansiyonu, Şehit Yıldız Gürsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Yıldız Gürsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonlu, Trakya Birlik İlkokulu, Vali Fahri Yücel İlkokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonu, Özel Edirne Beykent İlkokulu, Özel Edirne Beykent Ortaokulu, Özel Edirne Beykent Anaokulu.

Keşan ilçesi: Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi, Keşan Halk Eğitim Merkezi, Keşan Hersekzade Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yenimuhacır İlkokulu, Yenimuhacır Ortaokulu, Rasim Ergene İlkokulu, Rasim Ergene Ortaokulu, Keşan Fen Lisesi, Keşan Fen Lisesi Pansiyonu, Beyendik İlkokulu, Beyendik Ortaokulu, Ahmet Yenice Ortaokulu, Keşan Dr.Rıfat Osman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pansiyonu.

Uzunköprü ilçesi: 80.Yıl Anaokulu, Hüseyin Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hüseyin Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pansiyonu, Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1. Kademe, Özel Eğitim Uygulama Merkezi 2. Kademe, Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Atatürk Ortaokulu, Gazi Turhan Bey Ortaokulu, Tev Orhan Çetin Fen Lisesi Pansiyonu.

İpsala ilçesi: Çağdaş Yaşam Ülker Ali Oğuzman Anaokulu, Cumhuriyet Anaokulu, Serhat İlkokulu, Kocahıdır İlkokulu, İpsala Anadolu İmam Hatip Lisesi, İpsala Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonu, İpsala İmam Hatip Ortaokulu, İpsala Anadolu Lisesi, İpsala Anadolu Lisesi Pansiyonu.

Meriç ilçesi: Küplü Gazi İlkokulu, Kavaklı Hürmüz ve İbrahim Ataş İlkokulu, Kavaklı Hürmüz ve İbrahim Ataş Ortaokulu, Subaşı İlkokulu, Subaşı Ortaokulu, Meriç Çok Programlı Anadolu Lisesi, Şehit Osman Çakıl Anaokulu, Küplü Anadolu Lisesi.

Havsa ilçesi: Cumhuriyet İlkokulu, Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

Lalapaşa ilçesi: Atatürk İlkokulu, Lalapaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi, Lalapaşa Halk Eğitim Merkezi.

Süloğlu ilçesi: Ali Ayağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Süloğlu Halk Eğitim Merkezi.

EJH