8 kişi su baskınından kurtarıldı

8 kişi su baskınından kurtarıldı
Edirne'de dün gece meydana gelen sağanak yağış sebebiyle 25 farklı noktada su baskını yaşandı. Bosna Köy'de 7 kişilik aile ve Merkez'de bir kişi su baskınından kurtarıldı.Kuvvetli sağanak kısa sürede cadde ve sokakların...

Edirne'de dün gece meydana gelen sağanak yağış sebebiyle 25 farklı noktada su baskını yaşandı. Bosna Köy'de 7 kişilik aile ve Merkez'de bir kişi su baskınından kurtarıldı.

Kuvvetli sağanak kısa sürede cadde ve sokakların göle dönmesine sebep oldu. Araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, bodrum katlarda bulunan ev ve işyerlerini su bastı. Sağanak yağış sebebiyle 25 farklı noktada çeşitli ölçeklerde su baskını yaşandı. Bu baskınlara AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri müdahale etti.

Gelen ihbarlar üzerine Bosna Köy mevkiinde mahsur kalan 7 kişilik aile ile Merkez'de bir apartmanın bodrum katında mahsur kalan bir vatandaş tahliye edilerek kurtarıldı.

BİNA ÇÖKTÜ

Babademirtaş Mahallesi'ndeki bir metruk binada çökme olduğu bilgisinin alınması üzerine ekipler tarafından çökme olan binada inceleme yapıldı. Binada kimsenin yaşamadığı ve göçüğün altında kimsenin kalmadığı belirlendi.

ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

31 Temmuz 2022 Pazar gecesi meydana gelen su baskını nedeniyle oluşan zararların tespiti ve giderilmesi için çalışmalara başlando. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından zarar gören binaların tespiti yapılıyor. Eşya zararlarının tespiti için ise İl Defterdarlığı ekipleri çalışmaya başladı.