'Adalet Mitingi'ne Gittiler

'Adalet Mitingi'ne Gittiler
CHP Edirne İl Örgütü binasının önünden bir tanesi iki katlı olmak üzere 3 otobüs ve 2 minibüs ile yola çıkan Edirneliler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşünü tamamlamasının ardından düzenlenen adalet mitingine katıldı.

CHP Edirne İl Örgütü binasının önünden bir tanesi iki katlı olmak üzere 3 otobüs ve 2 minibüs ile yola çıkan Edirneliler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'nü tamamlamasının ardından düzenlenen 'Adalet Mitingi'ne katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Güvenpark’tan başlattığı ve 24’üncü gününde İstanbul Kartal'daki Dragos Arkeolojik Kazı Alanında tamamladığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 25’inci gününde düzenlenecek adalet mitingine Edirneliler de desteğe gitti. CHP Edirne İl Örgütü binası önünde bir tanesi iki katlı olmak üzere 3 otobüs ve 2 minibüs ile yola çıkan Edirneliler, dün düzenlenen mitinge katıldılar. Parti yetkilileri mitinge kendilerinin düzenlediği organizasyonla katılanların yaklaşık 400 kişi olduğunu açıkladı.

Yolculuk öncesi Gündem Gazetesine açıklamalarda bulunan CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Fevziye Kirezci, Edirne’den hak, hukuk ve adalet aramaya gittiklerini belirterek: "Genel Başkanımızın Ankara Güvenpark’tan başlattığı yürüyüşü bugün Maltepe sahilinde taçlandıracağız. Zincirleri kıra kıra akıp gidiyoruz. Biz hak, hukuk, adalet istiyoruz. Ama her alanda istiyoruz. O yüzden mücadelemize sonuna kadar, adaleti alana kadar devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

"HERKES KENDİ İSTEĞİYLE GELDİ"

Edirne merkezden ilçeler hariç 400 kişi yola çıkacaklarını söyleyen Kirezci: "Çok güzel bir katılım var. Herkes kendi isteğiyle gelmek istediğini söyledi. Biz hiç kimseyi aramadık. Herkes hak, hukuk ve adalete sahip çıkmak istiyor. Genel başkanımıza destek vereceğiz. Bugün de Genel Başkanımız Dragos’tan Maltepe’ye yürüyecek. Bu beni çok duygulandırdı. Gandhi’nin rekorunu kırdı. Genel başkanımla gurur duyuyorum. Edirne örgütü olarak sonuna kadar arkasındayız.” dedi.

"MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Maltepe’de düzenlenecek 'Adalet Mitingi'nde Kılıçdaroğlu’nun gündem siyasetine gireceğini düşünmediğini söyleyen Kirezci: "Sadece haktan, hukuktan ve adaletten yana bir konuşma yapmasını bekliyorum. Bu yürüyüşte de biz hiç siyaset konuşmadık. Çünkü bu yürüyüş tüm Türkiye’nin, tüm halkın, partili, partisiz bir araya geldiği bir yürüyüş oldu. Biz sadece adalet için yürüdük. Adaleti almak için de mücadelemiz sonuna kadar sürecek." sözlerine yer verdi.

SADECE 'ADALET' PANKARTI

Kılıçdaroğlu’nun özellikle hiçbir partinin simgesinin ya da bayrağının kullanılmamasını istediğini belirten Kirezci: "Biz buradan tişörtlerimizi ve şapkalarımızı götüreceğiz. Maltepe’de de Türk bayrakları ve adalet yazılı dövizlerimiz dağıtılacak. Bunların haricinde hiçbir şey kullanılmayacak. Parti amblemi, bayrağı, sloganı yok. Biz bu yola ülkemiz adına çıktık. Adalet istiyoruz.” dedi.

"SÜPÜRGE DİKKAT ÇEKTİ"

'Adalet Yürüyüşü'nün 15’inci gününde Düzce ili Gümüşova ilçesinde yürüyüşe katılan Edirnelilerin aynalı süpürge ile adaletsizliği süpürdüğünü söyleyen Kirezci: "Çok dikkat çekti ve çok güzel oldu. Ben bizzat süpürdüm. Hep birlikte adaletsizliği süpürdük. Bugün Maltepe mitingi ile de bu adaletsizliği bitireceğiz. Adalet yürüyüşünün taçlandırması olacak. Adalet mitingi, yarın torunlarımıza anlatacağımız çok güzel bir adalet savaşı olacak. Bugün tarih yazmaya gidiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

ADALET ARAYIŞI

'Adalet Mitingi'ne giden araçlarda sadece CHP’den değil, her kesimden insan olduğunu söyleyen Kirezci: "Bu görüntü insanı mutlu ediyor. Demek ki bu halk; hak, hukuk, adalet istiyor. Barış, düşünce özgürlüğü istiyoruz. Çok şey mi istiyoruz? Aslında her ülkede olan şeyleri istiyoruz. Düşünelim, konuşalım, yazalım, hakkımızı arayalım. Ama adaletli bir şekilde arayalım. Güçlünün değil, haksızlığa uğrayanın yanındayız. Her şey adaletli olsun. Eğitim, sağlık, her alanda adalet istiyoruz.” dedi.

Kirezci, açıklamalarının ardından araçları tek tek gezerek katılımcılara yol boyunca ve miting alanın uymaları gerekli kuralları hatırlattı. Kirezci’nin konuşmasının ardından araçlar İstanbul Maltepe’de gerçekleşen 'Adalet Mitingi'ne katılmak amacıyla yola çıktılar. EJH