Ağa 'Ödemekte Zorlanır' İddialarına Sert Çıktı: "Cebimdeki Parayı Nereden Bilecekler?"

Ağa 'Ödemekte Zorlanır' İddialarına Sert Çıktı: "Cebimdeki Parayı Nereden Bilecekler?"
656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde rekor bir fiyat 1 milyon 522 bin TL ile Kırkpınar Ağalığı ihalesini kazanan Ahmet Çetin, ihaleye girme sürecinden kazanmasına, siyaset günlerinden ticari gücüne kadar birçok soruyu cevapladı.

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde rekor bir fiyat 1 milyon 522 bin TL ile Kırkpınar Ağalığı ihalesini kazanan Ahmet Çetin, ihaleye girme sürecinden kazanmasına, siyaset günlerinden ticari gücüne kadar Gündem Gazetesinden Murat Savaş'ın sorularını cevapladı. Rekor seviyedeki ağalık ücretini ödemede sıkıntı yaşayacağı, imara açılacak arazisi olduğu için Kırkpınar ağalığını aldığı iddialarını cevaplayan Çetin, "Edirne’den talipli çıkmazsa ağalığı kimseye bırakmam." dedi.

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde rekor fiyat 1 milyon 522 bin TL ile Kırkpınar Ağalığı ihalesini kazanan Ahmet Çetin, ihaleyi kazanmasının ardından hem Edirne’nin hem de Türkiye’nin dikkatini çekmişti.

Çetin, Edirne’de doğmasa da "Memleket insanın doğduğu değil, doyduğu yerdir." derken Kırkpınar Ağalığı konusunda da iddialı açıklamalar yapmaya devam ediyor. AK Parti’den siyasete atıldığı dönemlere de değinen Çetin: "Vatanın her yeri bizim. Ben de bu yüzden Edirne’de siyasete girdim, belediye başkanı aday adayı oldum, milletvekili aday adayı oldum. Bu müzmin adaylık değildir. Bu, 'ben varım gel sen de aday ol' demektir. Niye Edirne’den Kırkpınar Ağalığına 100 tane aday çıkmadı? Kırkpınar ata sporumuzdur. Niye Edirne’den bir ağa, bir başpehlivan çıkmasın? Niye Edirne’de güreşin okulu, eğitimi olmasın." ifadelerine yer verdi.

"BEN OLSAM OKUL YAPARDIM"

Er Meydanı’nı yenileme projesine sıcak bakmadığını söyleyen Çetin: "Devlet 45-50 milyon TL para çıkarmış, Sarayiçi'ne yeni Er Meydanı yapacakmış. Bence orayı bir okul yapsın. Birilerine rant sağlama. Oraya okul yap, Edirne’nin gençlerine sahip çık. Yağlı Güreş Okulu olur, spor okulu olur. Artık insanların bir yerde üretmesi ve şehrin artık büyümesi lazım. Yaşadığın şehri benimsersen o şehir senindir. Bana kalsa ilk olarak Er Meydanı’nı yıkmam, onun yerine okul yaparım. Geriye kalan parayla da yurtlar yaparım. Öğrencileri onun bunun cemaat yurduna sokmam. O okulda eğitirim. Orada devletin himayesinde yetiştiririm." dedi.

Ağalığa aday olurken hiç kimseye sormadığını açıklayan Çetin: "Bir proje yaparsın, arkadaşlarına danışırsın. Fakat burada Edirne var. Edirne için kimse akıl yürütmesin, proje uygulasın. Burada kâr yok. 'Edirne benden ne istiyor?' diyorsan Edirne’ye sahip çıkacaksın." sözlerine yer verdi.

"SPORUN PARTİSİ YOK"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın CHPli, kendisinin ise AK Partili olduğu hatırlatılan Çetin, sporun partisi olmadığını söyleyerek: "Sporun partisi olur mu? Sen bana altından kaftan giydirsen ben buyum. Benim bu şehirden başka gidebileceğim bir yer yok. İhaleyi kazandıktan sonra Sayın Başkan ile de görüşme fırsatım oldu. Başkan deneyimli ve akıllı bir insan. Edirne’yi çok seviyor. Ben onun siyasi görüşüne değil, Edirne’ye hayranlığına bakıyorum. Recep Bey, Edirne için çalışıyor. Geç yapıyor ama bürokrasi geç işliyor. Biz teferruatız, öldükten sonra kimse bir şey götüremiyor." dedi.

"ESKİ AĞALARDAN FİKİR ALACAĞIM"

Eski Kırkpınar Ağaları ile görüştüğünü açıklayan Çetin, Kırkpınar Ağalarının akil insanlar olduğunu söyleyerek: "Onlardan akıl almak da lazım. Seyfettin Bey olsun diğer ağalar olsun tabii ki fikir alacağım. Ama eski ağalardan hangisi çivi çakmış? Bakmak lazım. Mevzu heykel dikmek değil. Ağalar Ankara’da gezerken ne yapıyorlar? Merak ediyorum. O kıyafeti giymenin bir nedeni olmalı. Ben o kıyafeti giyeceksem Edirne’ye ne getirdiğime bakmam lazım. Şahsıma iş getirmeyeceğim. Ekmeğimi zaten kazanıyorum. 40 kişiye de ekmek veriyorum." ifadelerine yer verdi.

"TALİPLİ OLMAZSA BIRAKMAM"

Kırkpınar Ağalığı ihalesinde 1 milyon 522 bin TL teklif ile dikkatleri üzerine çeken Çetin: "1 milyon 522 bin TL çok büyük bir para değil. Küçücük bir tarihi eserin bedelini biçemeyen insanoğlu 656 yıllık Kırkpınar’ın bedelini biçiyor. Niye bu bedeli biçiyorsunuz? Kırkpınar tarihi bir eser değil mi? 1 milyon 522 bin TL olmasını da özellikle ben istedim. Sonu Edirne plakasıdır. Yoksa 1 milyon 501 bin TL olarak da kapatabilirdim. Yarın bu ihaleye yine gireceğim. Edirneli kimse girmezse yine ben alacağım. Asla bırakmayacağım. Edirneliler ihaleye ya kendileri girecekler ya da ben alacağım. Edirneliler bu ihaleye girmek zorundadırlar. Ağalığı en fazla üç yıl yaparım." dedi.

"OKUL YAPTIRIP VERGİDEN DÜŞÜYORLAR"

Ağalık heykelinin yapılmasına karşı olduğunu açıklayan Çetin, heykelin yapılmasındansa maddiyatının bir okula ya da bir öğrencinin eğitimine bağışlanmasından taraf olduğunu açıklayarak: "İnsanlar okul yaptırdıklarında da samimi değiller. O okulları devlet yaptırıyor. Kesilen faturalara baktığınızda görürsünüz. Ödeyeceği vergi ile okul yapılıyor. O parayı devlete nasıl olsa verecek. O parayla okul yaptırıyor. Kalıcı eser nedir? 'Ben Edirne’de 100 öğrenci okuttum' diyorsa kalıcı eserdir." sözlerine yer verdi.

"CEBİMDEKİ PARAYI NEREDEN BİLECEKLER?"<

Ağalık parasını ödeyemeyeceği yolundaki dedikodularına da cevap veren Çetin cebinden çıkardığı bir tomar çeki çıkararak masaya vurduktan sonra, "Kim demiş onu? Adamı oynatırım, yerinden zıplatırım. Devletin men ettiği hiçbir şeyi yapmam. Ticaretle uğraşıyorum. Cebimde ne kadar para olduğunu nereden bilecekler? Ben de kimsenin cebindeki parayı bilemem. Ben bu ağalık ihalesinde üç buçuk milyon liraya kadar vuracaktım." sözleriyle karşılık verdi.

"KEŞKE İMARA AÇILACAK ARAZİM OLSA"

İmara açılmasını istediği 50 dönüm arazisi olduğu ve ağalığı bu yüzden alarak imar işini kolaylaştırmak istediği yolundaki iddialara da cevap veren Çetin: "Benim öyle bir arazim yok. Tapu Kadastro orada. Kardeşimin dahi olsa arka çıkmam. Benim arazim çok ama Edirne’de sadece çiftliğim var. Keşke Edirne’de olsaydı ama burada öyle bir arazim yok. İnsanlar çamur atarlar." dedi.

"SELİM'E 'AĞALIĞI ALACAĞIM' DEDİM"

Kırkpınar Ağalığı ihalesindeki limitini de açıklayan Çetin: "Ağalık ihalesine girerken limitim 3,5 milyon TL idi. O fiyata kadar çıkacaktım. Seyfettin Selim’in yanına gittiğimde 'Ben bu ağalığı almaya geldim' dedim. Ağaların tecrübelerinden faydalanacağım elbette ama hiç kimsenin de gazına gelmeyeceğim." ifadelerine yer verdi.

"PUANLAMAYA BEN DE KARŞIYIM"

Tarihi Kırkpınar’daki puanlama sistemine de değinen Çetin, puanlamanın kaldırılmasından yana olduğunu söyleyerek: "Yağlı güreşin neyine puan veriyorsun? Bu salon güreşi değil. Puanlama olmayan bir sporda siz nasıl puan veriyorsunuz? Güreşlerin bana göre 15 gün sürmesi lazım. Yağlı güreşler, Edirne’ye aittir. Ayrıca güreşçi sayısını azaltmadan herkesin katılımı sağlanmalı ve süre uzatılmalıdır." dedi.

"İHALEYE EDİRNE AŞIKLARI GELSİN"

Bir sonraki adaylık ihalesinde 100 Edirneliyi görmek istediğini söyleyen Çetin: "Edirne’nin havasını koklayan, Edirne aşıkları gelsin. Ben Edirne’yi çok seviyorum. Ağa veren değil, getirtendir. Birlikten kuvvet doğar. Ben bu şehir için birilerine koşturuyorsam, benim önümü kapatır mısın?" sözlerine yer verdi.

"AĞA OLUNCA AKRABAM ARTTI"

Kırkpınar Ağası olduktan sonra akrabalarının da arttığını söyleyen Çetin: "Bu da Milli Piyango gibidir. Piyango çıkar ve bir anda akrabalarının arttığını görürsün. Ama benim kuralım bellidir; ben kimseye bu konuda taviz vermem. Buna oğlum da dahildir. Benim için dost, yanımda olandır. Bu işin bir kazancı yok. Tek kazancı Edirne’de yaşayanların takdirini kazanmaktır." dedi.

Kaynak