Almanya'da Çalışmak İsteyenlere Müjde! Başbakan Tarafından Açıklandı

Almanya'da Çalışmak İsteyenlere Müjde! Başbakan Tarafından Açıklandı
Almanya'daki işçi sıkıntısına yönelik hükümet harekete geçiyor.  Almanya Başbakanı Olaf Scholz tarafından yapılan açıklamaya göre ülkede yurt dışından işçi alımı için 2023 senesi bitmeden yasa çıkarılacak.Alman...

Almanya'daki işçi sıkıntısına yönelik hükümet harekete geçiyor.  Almanya Başbakanı Olaf Scholz tarafından yapılan açıklamaya göre ülkede yurt dışından işçi alımı için 2023 senesi bitmeden yasa çıkarılacak.

Alman Bild gazetesine açıklamalarda bulunan Scholz, şu ifadeleri kullandı:

"2030'a kadar Alman işgücü piyasasında 6 milyon ek işçiye ihtiyacımız var. Bunu yapmak için bir dizi önlem almamız gerekiyor. Çalışan anne baba sayısını artırabilmemiz için küçük çocuğu olan ebeveynler için daha cazip çalışma koşullarına ihtiyacımız var. Okuldan eğitime geçiş için daha fazla destek organize etmemiz gerekiyor."

En Modern Göçmenlik Yasası Geliyor

Avrupa dışı ülkelere de ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Oflaz, "Ayrıca 50'li yaşlarının ortalarında işini kaybedenler, kalifikasyon yoluyla benzer şekilde iyi maaşlı bir iş bulma şansına sahip oluyor. Ancak tüm bunlar tek başına yeterli olmayacak, Avrupa dışı ülkelerden de uzmanlara ihtiyacımız var."

"Bunun için en modern göçmenlik yasasını oluşturuyoruz. Bu yıl bitmeden gerekli kanunları çıkaracağız. Almanya'da çalışan insan sayısının ve dolayısıyla ekonomimizin büyüme oranlarının artacağına eminim." şeklinde konuştu.