Almanya'da Yaşayan Türk Vatandaşlarına Müjde! Çifte Vatandaşlık Geliyor

Almanya'da Yaşayan Türk Vatandaşlarına Müjde! Çifte Vatandaşlık Geliyor
Almanya'daki Olaf Scholz hükümeti, hem çifte vatandaşlığa izin veren hem de Alman vatandaşlığına geçmeyi kolaylaştıran bir reform paketi hazırladı. Çifte vatandaşlığın mücadelesini veren göçmen dernekleri ise girişimi...

Almanya'daki Olaf Scholz hükümeti, hem çifte vatandaşlığa izin veren hem de Alman vatandaşlığına geçmeyi kolaylaştıran bir reform paketi hazırladı. Çifte vatandaşlığın mücadelesini veren göçmen dernekleri ise girişimi olumlu bulmakla beraber henüz açıklığa kavuşmayan sorular olduğuna dikkat çekiyor.

Kısa ismi HDF Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı Sosyal Demokrat Partili (SPD) Ahmet İyidirli, WDR Cosmo Türkçe’ye verdiği röportajda hükümete, 2000 senesinin ardından Alman pasaportu olurken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkanların da bu haktan yaralanıp yararlanmayacağı şeklinde sordu.

Tasarıyı sert bir dille eleştiren, muhtemelen bu konuda hükümeti pazarlığa zorlayacak Hıristiyan Demokrat Birlik Partisinden (CDU), Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti seçimlerinde aday olan muhafazakar Deniz Güner ise parti içerisinde bazı siyasetçilerin çifte vatandaşlığa sıcak baktığını anımsatıyor. Güner, Almanya’da sadece AB değil, pek çok ülke vatandaşlarına bu hak tanınırken Türkiye’den gelenlerin bu haktan yoksun olduğunu hatırlatarak, kendi partisi CDU’nun vatandaşlık konusunda kendisini değiştirmesi gerektiğini vurguluyor.