Altyapı Çalışmaları Başladı

Altyapı Çalışmaları Başladı
Altyapı çalışmalarına Kocasinan Mahallesi'nden başlandı. 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2014 yerel seçimlerinde verdiği sözlerden biri olan altyapıya göreve geldikten yaklaşık 5 sene sonra başladı. Altyapı çalışmaları, düzenlenen törenle birlikte en sorunlu mahalle olan Kocasinan Mahallesi'nin Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nden başladı. Gürkan: "Edirneliler bundan sonra çeşmeden su içebilecek. Çeşmeden akan suyu ilk ben içeceğim." dedi.

Altyapı çalışmalarında ilk kepçeyi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan vurdu.

Edirne'nin kanayan yarası altyapı sorununun artık son bulduğunu belirten Gürkan, 2050 yılına kadar Edirne'de su sıkıntısı olmayacağını söyledi.

Göreve geldiğinde Edirne Belediyesinin 140 trilyon borcu olduğunu, 30 yıldan uzun süredir kirli Süloğlu Barajı'ndan su alındığını, Paşaçayırı'ndaki 13 tane su kuyusundan elektrikle suyun çekildiğini ve her ay 350 bin TL elektrik faturası geldiğini, atık su arıtmasının olmadığını, evsel ve kanalizasyon atıklarının arıtılmadan Meriç Nehri'ne akıtılığını, yağmur suyu toplama kanallarının çalışmadığını anlatan Gürkan: "Bütün uzmanları topladık, konuştuk. Uzmanlar içme suyu kaynağını çözmeden şehiriçi şebekeyi çözemeyeceğimizi söylediler. Temiz içme suyu kaynağı bulduk, bu suyu arıtacak bir arıtma tesisini hizmete sunduk. '5 yıl neden bekledin?' diye soranlara niye beklediğimizi anlatmak için söylüyorum. Proje tamamlandı, ihale yapıldı. 3 Nisan 2018'de Belediye Meclisinden kredi onayını alarak İller Bankasından kredi talebinde bulunduk. Kredi bir türlü onaylanmadı, bu nedenle altyapı çalışmalarına kendi imkanlarımızla başlıyoruz." şeklinde konuştu.

Altyapı çalışmalarının 3 yıl içerisinde tamamlanacağını belirten Gürkan, yaşanacak olan sıkıntılardan ve vatandaşa verilecek olan rahatsızlıktan dolayı şimdiden özür dileyerek: "Bizim çektiğimiz sıkıntıları 3 yıl sonra çocuklarımız çekmeyecek. Kısmet olursa, Allah'ın izni ve sizlerin takdirleriyle ikinci dönem üstyapı projelerine başlıyoruz." dedi.

Gürkan'ın açıkladığı projelerle ilgili bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

[irp posts="14739" name="Belediye Başkanı Gürkan Yeni Projelerini Açıkladı"]