Altyapıda son durum

Altyapıda son durum
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, altyapı çalışmalarının yarısından fazlasının tamamlandığını açıkladı. Şimdiye dek ödenen para ise 173 milyon lira.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan dün akşam canlı yayında...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, altyapı çalışmalarının yarısından fazlasının tamamlandığını açıkladı. Şimdiye dek ödenen para ise 173 milyon lira.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan dün akşam canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Programın büyük bir bölümünde altyapı çalışmaları konuşuldu. Gürkan, altyapı çalışmaları kapsamında 385 km'lik içmesuyu şebekesinin %42'sinin, 107 km'lik kanalizasyon hattının %93,5'inin ve 41 km'lik yağmursuyu hattının %43'ünün tamamlandığını belirtti.

Bozuk yollarla ilgili şikayetlere değinen Gürkan, şehir içinde 380 km yol bulunduğunun ve hepsinin bozuk olmadığının altını çizdi. Gürkan, "Bozuk yollar var ama ana arterlerde Özar Market ile Yeni Toki arası, Mevlana Cami ile Hilly Otel arası, İlhami Ertem Caddesi ve Güney Çevre Yolu harici başka neresi bozuk?" diye konuştu.

ŞİMDİYE DEK 173 MİLYON LİRA ÖDENDİ

Altyapı çalışmalarına şimdiye kadar 173 milyon 56 bin lira ödediklerini söyleyen Gürkan, "KDV'yi düştüğümüzde 141 milyon lira kalıyor. Bunun içinde 212 bin metrekare parketaş döşenmesi ve 41 bin 500 ton asfalt yapımı da var." dedi.

100 BİN TON ASFALT ATILACAK

İki tip asfalt olduğunu anlatan Gürkan, "Önce mıcır çapı büyük ve bağlayıcılığı az olan asfaltı seriyoruz. Bunun oturmasını bekliyoruz. Yol oturduktan sonra mıcır çapı küçük ve bağlayıcılığı yüksek 'jilet gibi' diye tabir edilen asfaltı döküyoruz. Şimdiye kadar bu jilet asfaltı atmadık. Çökeceğini, dağılacağını zaten biliyorduk. Nisan ayından itibaren yeni yerleşimde 100 bin ton asfalt atacağız. Bunun maliyeti 65-70 milyon lira." dedi.