"Amaç Farkındalık Yaratmak"

"Amaç Farkındalık Yaratmak"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dünya Engelliler Günü'nün amacının farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla katıldığı sergide, Dünya Engelliler Günü'nün amacının farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle Atatürk Anıtı önündeki çelenk sunma törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Edirne’deki engelli derneklerinin başkanları ve üyeleri katıldı. Atatürk Anıtındaki törende, Engelli Dernekleri adına konuşan Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Abdü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün kutlama günü olmadığını söyleyerek, "Bizi bir gün değil her gün anlamanızı bekliyoruz." dedi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın kendilerini bir gün 365 gün anladığını ifade eden Abdü, Başkan Recep Gürkan'a teşekkürlerini sundu.

Çelenk sunma töreninin ardından, Saraçlar Caddesindeki sergiyi gezen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Ben de engelli bir babanın çocuğuyum. Bir ailede engelli birinin var olmasının ne demek olduğunu ancak ve ancak ailesinde engelli bir birey olan anlar. Dışarıdan ne kadar bakarsanız bakın; yaptıklarınız iyi niyetli ve yürekten olsa da, ön yargılarınız varsa siz engellilerin yaşamlarını bir anlamda zorlaştırıyorsunuzdur." dedi. Gürkan, engelsiz bir kent yaratabilmek için öncelikli olarak toplumda engelli bir bireyinde tüm insanlar gibi birey olduğunu kabul etmek gerektiğini belirtti.

amacfarkindalik1

Bir engelli vatandaşın evinden çıkıp, yaşadığı şehirde günlük işlerini tek başına halledebildiği takdirde, o kentin çağdaş bir kent olabileceğine değinen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Peki, Edirne böyle bir şehir mi? Maalesef değil. Peki, dünyada böyle bir şehir var mı? Maalesef yok. Ama bunu hedef olarak koymak gerekir. Bu konuda bizlerinde çalışmaları var. Amacımız engeli bulunan bütün yurttaşlarımızı daha rahat, daha konforlu ve özgür yaşayacağı kentlerde buluşturmak." diye konuştu.

Sergide konuşan Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Serpil Erkenciler, engelli vatandaşların her zaman yanında olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ederek, Engellilerle ilgili çıkan tüm yasaların belirlenmeden önce, engelli derneklerinin de görüşlerinin alınmasının önemli olduğunu belirtti.

amacfarkindalik

Belediye Başkanı Gürkan daha sonra Edirne Engelli Gönüllüleri Derneğinin hazırladığı engelli bireylerin ortak düşüncelerinden oluşan broşürü okudu ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü hakkındaki duygu ve düşüncelerini derneğin hazırladığı anı defterini yazarak imzaladı.

EJH