Android 14 Ultra HD Fotoğraflar ve Material You+ Arayüzü İçin Destek Sağlıyor

Dün geceki Google I/O 2023 etkinliği sırasında şirket, Android 14 hakkında konuşmak için çok az zaman harcadı. Tüm oturum boyunca bazı ilginç bilgiler paylaşarak Android akıllı telefonlarda görmeyi bekleyebileceğimiz özelliklere...

Dün geceki Google I/O 2023 etkinliği sırasında şirket, Android 14 hakkında konuşmak için çok az zaman harcadı. Tüm oturum boyunca bazı ilginç bilgiler paylaşarak Android akıllı telefonlarda görmeyi bekleyebileceğimiz özelliklere biraz ışık tuttu. Samsung'un Galaxy telefon ve tablet serisi dahildir. Google, Android 14'ün oynatma için HDR görüntü desteği getireceğini duyurdu.

Android 14 çeşitli yeniliklerle daha iyi parlaklık sunuyor

Bu, daha iyi parlaklık, kontrast ve renk aralığı sayesinde daha gerçekçi fotoğraflar sunmaya yardımcı olacaktır. Format, JPEG ile geriye dönük uyumlu olacak olan Ultra HDR olarak bilinecektir. Bu formatta çekilen resimler orijinal 10 bit HDR'ye kaydedilir ve desteklenen Android 14 çalıştıran cihazlarda olduğu gibi görüntülenebilir. Google, Ultra HDR'nin hem yerel kamera uygulamasında hem de uygulama içi kamera görünümlerinde varsayılan bir biçim olmasını bekler.

Google, bu yeni biçimi işlemek için donanım özelliklerini optimize etmek üzere Qualcomm ve diğerleriyle birlikte adımlar atıyor. Ayrıca Google Fotoğraflar, Görüntüleme, yedekleme, düzenleme, paylaşma ve indirme için Ultra HDR özelliğini destekleyecektir. Android 14 ile gizlilik ve güvenlik de geliştiriliyor. Kullanıcılar, uygulamalara kısmi/seçili medya erişimi vererek ayrıntılı denetime sahip oluyor.

Ayrıca izin istemleri, uygulama geliştiricilerin konum verilerinin üçüncü taraf şirketlerle neden ve ne zaman paylaşıldığını açıklamasını gerektirecektir. Android 14 kullanıcıları ayrıca Konum için veri paylaşımı güncellemeleri özetlerini alıyor. Kullanıcılar ayrıca kısmi paylaşım, yani tek bir uygulamayı veya tüm ekranı paylaşma olanağına da sahip olacaklar.

Material You+ tasarımı da Android 14 ile geliyor. Monochrome, siyah ve beyaz renklerin yer alacağı yeni bir temadır. Renk doğruluğu sayesinde Dinamik Renk daha canlı olacak ve genişletilmiş bir renk yelpazesi oluşturabilecektir. Dinamik Renk, düğmelerin rengi ekranın bileşenlerine göre değiştirmesine de izin verir. Material You ayrıca yüksek kontrastlı ve orta kontrastlı temalar elde ediyor.

Android 14'ün getirdiği diğer bazı ince ayarlar, video küçük resimleri, özel uygulama dahil etme ile paylaşım sayfası güncellemeleri ve Tahmini Geri animasyonları için yeni Materyal tasarımıdır.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri