Android Telefonlarda Bildirim Sorunu Nihayet Sona Eriyor

Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullananlar, herhangi bir uygulamayı yükleyince bildirim seçeneğinin açık almasından büyük rahatsız duyuyorlardı. Cihaza bir uygulama yüklendiği zaman, bildirim seçeneğinin açık...

Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullananlar, herhangi bir uygulamayı yükleyince bildirim seçeneğinin açık almasından büyük rahatsız duyuyorlardı. Cihaza bir uygulama yüklendiği zaman, bildirim seçeneğinin açık olması kullanıcı deneyimi azaltıyordu. Bu problem, yakın zamanda artık tarihe karışacak.

Bildirim İçin Kullanıcılardan İzin İstenecek

Yakın zamanda yapılacak güncelleme ile bundan sonra bir uygulama yüklenince kullanıcılardan bildirim için onay istenecek. Böylece herhangi bir uygulama için bildirim seçenekleri varsayılan olarak açık olmayacak.

Güncelleme Bu Yıl Yapılmayacak

Uygulamalardan bildirim gelmesi için kullanıcı onayının alınacağı yeni özelliğin, Android 13 güncellemesi ile gelmesi bekleniyor. Söz konusu güncelleme, gelecek yıl kullanıcılar ile buluşacak. Android 13 güncellemesinin yayınlanmasıyla birlikte, kullanıcıların yıllardır beklediği düzenleme cihazlara eklenmiş olacak.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri