Apple, K-Pop Hayranlarını Samsung'tan Çalmaya Çalışıyor

Apple, hedefini Güney Kore'de Samsung'un kendi sahasında belirlemiş görünüyor ve ülkede Pay platformunu piyasaya sürdükten sonra, Apple yeni bir mağaza açtı. K-pop hayranlarını özel bir ses deneyimiyle etkilemeye çalıştı....

Apple, hedefini Güney Kore'de Samsung'un kendi sahasında belirlemiş görünüyor ve ülkede Pay platformunu piyasaya sürdükten sonra, Apple yeni bir mağaza açtı. K-pop hayranlarını özel bir ses deneyimiyle etkilemeye çalıştı. Samsung'un ezeli rakibi lüks Gangnam semtinde beşinci mağazasını açtı ve bu olayı kutlamak için Apple nadir bir promosyon etkinliği başlattı. K-pop hayranlarının gelip K-pop kız grubu NewJeans'ın hit şarkısı OMG'nin özel bir uzamsal ses kaydını dinleyebileceği bir pop-up stüdyo yarattı.

Şirket daha önce Blackpink ve BTS gibi K-pop devleriyle işbirliği yaptığı için Samsung ve K-pop el ele gidiyor. Bu yüzden Apple, neredeyse Koreli teknoloji devinin oyun kitabından stratejiler ödünç alıyor ve bunları kendi sahasında rakibine karşı kullanıyor gibi görünüyor. Apple burada durmayacak ve yerel medya kuruluşları, şirketin altıncı iPhone mağazasını bu yılın sonlarında Gangnam'da açmayı planladığını söylüyor.

Bu noktada, lüks Kore semtinde Tokyo, Japonya'dan daha fazla Apple Mağazası oluyor. Şu anda, Apple'ın Güney Kore'deki perakende ekibinin 800 çalışandan oluştuğu bildiriliyor. Samsung'un Güney Kore'de büyük bir takipçi kitlesi var. Kısmen bu kitle, şirketin yıllar boyunca K-pop gruplarıyla yaptığı işbirlikleri sayesinde oluştu. Samsung, ülkedeki en sevilen akıllı telefon markasıdır, ancak Apple gerçekten bu pastadan bir parça istiyor gibi görünüyor.

ABD merkezli şirket kısa bir süre önce Kore'de Hyundai ile işbirliği yaparak Pay platformunu başlattı. Bu hareket, Samsung'u Kore'de Galaxy akıllı saatleri için kendi Pay platformunu etkinleştirmeyi düşünmeye bile ikna etmiş olabilir. Ve gerçekten de, kulağa ne kadar beklenmedik gelse de, Samsung Pay henüz Samsung'un anavatanındaki Galaxy Saatlerde mevcut değildir.

Apple ve NewJeans arasındaki bu son işbirliğinin, Samsung ve diğer K-pop markaları arasındaki başka ortaklıkları ateşleyip ateşlemeyeceği henüz belli değildir. Samsung, bu yılın sonlarında, muhtemelen Ağustos-Eylül aylarında iki yeni katlanabilir telefon duyurmayı planlıyor.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri