Apple, MacBook Çip Üretimini Durdurması Samsung Tarafına Mal Olabilir

Bugünlerde küresel ekonominin istikrarsız durumundan etkilenmemiş büyük olasılıkla hiçbir sektör yoktur. Teknoloji endüstrisi en çok etkilenenler arasında yer alıyor. Müşterilerin para harcama yeteneği azalırken, yeni cihazlara,...

Bugünlerde küresel ekonominin istikrarsız durumundan etkilenmemiş büyük olasılıkla hiçbir sektör yoktur. Teknoloji endüstrisi en çok etkilenenler arasında yer alıyor. Müşterilerin para harcama yeteneği azalırken, yeni cihazlara, özellikle premium ürünlere olan talep de azaldı. Apple'ın MacBook dizüstü bilgisayarlarına olan talebin o kadar azaldığına tanık olduğu bildiriliyor. Öyle ki şirketin en son dizüstü bilgisayarlarında kullanılan M2 işlemcilerinin üretimi durdurduğu iddia ediliyor.

Apple, bu yılın Ocak ayında M2 işlemcisi üretimini durdurdu

Kore medyası, Apple'ın bu yılın Ocak ve Şubat aylarında MacBook'lar için M2 serisi işlemcilerin üretimini tamamen durdurduğunu bildirdi. Üretim geçen ay kısmen yeniden başlatıldı. Yine de, geçen yılın neredeyse yarı seviyesindeydi. Bu, Apple'ın mevcut nesil MacBook'lar için çip üretimini ilk kez durdurduğunu bildiriliyor. Sektör gözlemcileri bunu, kişisel bilgisayar talebindeki düşüşün önceden tahmin edilenden çok daha önemli olduğunun bir işareti olarak vurguladı.

Bu, Apple için sürpriz olmadı. Şirketin CEO'su yakın zamanlı bir kazanç çağrısında, PC pazarının çok zorlu bir durumda olduğunu ve kısa vadede zorda kalacağını söyledi. Apple'ın Mac işinden elde ettiği gelir, bu yılın ilk çeyreğinde 7,7 milyar dolardı. Bu önemli bir rakam olsa da, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 düştü.

Talep daralması Apple'ı önümüzdeki aylarda yeni MacBook modelleri, özellikle de Samsung'un ekran tedarik edeceği düşünülen OLED MacBook Air modelleri için planlarını yeniden düşünmeye zorlayabilir. Apple, modeli tamamen piyasaya sürmemeye ya da önde gelen ekran panellerinden biri olarak daha az sayıda üretmeye karar verirse, Samsung her iki durumda da para kaybediyor.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri