Apple Şarj Girişinde Değişikliğe Gitmeye Hazırlanıyor

Avrupa Parlamentosu geçtiğimiz günlerde aldığı karar ile Avrupa'da satılacak tüm teknolojik ürünlerde şarj girişinin Type-C olacağını duyurdu. Teknolojik pek çok cihazda hali hazırda Type-C bağlantı noktası yer almasına...

Avrupa Parlamentosu geçtiğimiz günlerde aldığı karar ile Avrupa'da satılacak tüm teknolojik ürünlerde şarj girişinin Type-C olacağını duyurdu. Teknolojik pek çok cihazda hali hazırda Type-C bağlantı noktası yer almasına rağmen, iPhone modellerinde Lightning konnektör kullanılıyordu. Avrupa Parlamentosu'nun karası sonrası Apple bu konuda değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Apple Cihazlarında Type-C Yer Alacak

Teknoloji dünyasında, son yıllarda kullanıcıların beğenisine sunulan pek çok cihazda, şarj girişi olan Type-C tercih ediliyordu. Birçok şirketin Type-C bağlantısı tercih etmesine rağmen, Apple'ın Lightning girişi kullanması karışıklığa yol açıyordu. Avrupa Parlamentosu'nun kararı sonrası harekete geçen Apple, ilerleyen süreçte piyasaya çıkaracağı cihazlarda, Type-C girişine yer verecek.

Bilgisayarlar da Type-C'ye Geçecek

Apple, telefon ve tablet modellerinin yanı sıra, bilgisayarlarında da Type-C girişine geçiş yapacak. Söz konusu değişikliğin, gelecek yıl tanıtılacak cihazlarda yer alması bekleniyor.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri