Apple Yayımladı! Sadece Bu Telefonlar Güncellemeyi Alabilecek

Bir süredir kullanıcıların merakla beklediği iOS 16.1.2 güncellemesi sonunda kullanıma sunuldu. Böylelikle kullanıcıların daha önce sosyal medyada da paylaştığı 'Trafik Kazası Algılama' özelliğindeki yazılımsal hatalar...

Bir süredir kullanıcıların merakla beklediği iOS 16.1.2 güncellemesi sonunda kullanıma sunuldu. Böylelikle kullanıcıların daha önce sosyal medyada da paylaştığı 'Trafik Kazası Algılama' özelliğindeki yazılımsal hatalar çözüldü.

Yeni Bir Güncelleme Daha Geliyor! 

Trafik kazasını algılama özelliği adına yapılan güncelleme kapsamında iOS 16.1.2. sürümü kullanıma açıldı. Ancak güncellemeler bununla da sınırlı değil! Apple'dan gelen duyurulara göre, yakında 16.2 etiketiyle çok daha büyük bir iOS güncellemesi daha kullanıma sunulacak.

macOS ve watchOS da Güncelleme Yok 

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi trafik kazası algılama özelliği adına yayımlanan bu güncelleme, macOS ve watchOS yazılımları için yayımlanmadı.

Açıklamalara göre iOS 16.1.2 güncellemesinin, 263.1 MB'lik boyutuyla sadece iPhone modellerinin kablosuz operatörlerle daha uyumlu çalışmasını sağladığı fark edildi.

Bir diğer bilinen detay ise, iOS 16.1.2'nin ihtiyaç duyduğu boş alanın değişiklik gösterebileceği yönünde oldu. Apple'ın optimizasyon çalışmalarına devam etmesinin nedeni de bu olarak gösterildi.

Optimizasyon Çalışmaları Sürüyor 

Trafik kazası algılama özelliğindeki hatanın düzeltilmesi adına sunulan güncellemede hala optimizasyon çalışmalarının sürdüğü de yine yayımlanan bilgiler arasında yer aldı. Ancak Apple, optimizasyon çalışmasının detaylarını paylaşmadı.

Hangi Modellerde Geçerli? 

Apple'ın iOs 16.1.2 güncellemesi, iPhone 14 ailesi için getirildi. Yani; iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max telefonlarında bu güncelleme yapılacak.

iOS 16.1.2 Nasıl Yüklenir?

Apple'ın iPhone 14 serisi için yeni getirdiği güncelleme, eğer telefonunuzun ayarlarında otomatik değilse, aşağıdaki adımları izleyerek yükleyebilirsiniz:

  1. Telefonunuzu şarja takın ve Wi-Fi bağlantısını etkinleştirin.
  2. Ayalar bölümüne giderek 'Yazılım Güncelleme' sekmesine tıklayın.
  3. 'Şimdi yükle' seçeneğine tıklayarak yüklemeyi tamamlayın.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri