Asus ROG Phone 7 Sızıntıları, Snapdragon 8 Gen 2 İşlemcisini Ortaya Koyuyor

Geçen hafta, bir sonraki Asus ROG serisi telefonların resmi duyuru tarihi çevrimiçi olarak yayınlandı. Şimdi işleri daha da renklendirecek bazı özellikler hakkında detaylar geldi. Bir Ultimate modeli bir kez daha piyasadaki en iyi...

Geçen hafta, bir sonraki Asus ROG serisi telefonların resmi duyuru tarihi çevrimiçi olarak yayınlandı. Şimdi işleri daha da renklendirecek bazı özellikler hakkında detaylar geldi. Bir Ultimate modeli bir kez daha piyasadaki en iyi oyun telefonlarının arasına katılıyor.

Asus ROG Phone 7 özellikleri sızdırıldı

Sızıntı, vanilya Asus ROG Phone 7 ve ROG Phone 7 Ultimate için teknik özelliklerin bir listesini yayınlayan sızıntı kaynağı Abhishek Yadav'dan geliyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Asus'un bir sonraki amiral gemisi oyun serisi, Qualcomm'un şu anda sunduğu en iyi işlemci olan Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyi kullanıyor.

Ayrıca kamera sistemini detaylandıran bazı spesifikasyonlar da var. Görünüşe göre serinin arkasında 50MP IMX766 sensör, 13MP ultra geniş kamera ve 8MP makro yakalayıcıdan oluşan üçlü bir sistem yer alıyor. ROG Phone 6D ile karşılaştırıldığında, makro kamera için piksel sayısında hafif bir artış var. Diyafram açıklığı, lensler vb. gibi tam özellikler hakkında henüz net bilgi gelmedi. Bu yüzden nasıl olacağını görmek için beklemek gerekiyor.

Kamerada kalan selfie kamerasının, ROG Phone 6D'de bulunan 12MP'den net bir yükseltme olan 32MP olduğuna inanılıyor. Bir başka ilginç ve oldukça spesifik detay ise ROG Phone 7 ve 7 Ultimate'ın tam boyutları ve her iki cihazın ağırlığı oluyor. Yadav'a göre telefonun kalınlığı 173 x 77 x 10.3mm ve ağırlığı 239 gram oluyor.

Son olarak Asus ROG Phone Ultimate, 16 GB RAM ve 512 GB dahili depolama ile geliyor ve her iki model de kutudan Android 13 ile çıkıyor. Sızıntı ayrıca bu yıl bir Pro modelinin olmayacağını ve Asus hayranlarının vanilya modelle yetinmek zorunda kalacağını veya Ultimate'a geçeceğini gösteriyor. Sızıntı yapbozunun son parçası, birkaç gün öncesine ait bir TENAA listesi oldu. 5.850 mAh olarak gelecek olan pil kapasitesini detaylandırdı ve muhtemelen son özelliklerde tipik olarak 6.000 mAh olarak listelendi. Resmi tanıtımın 13 Nisan'da yapılması planlanıyor.

ASUS ROG Phone 7 Teknik Özellikleri (Söylenti)

  • İşlemci: Snapdragon 8 Gen 2 Processor
  • Arka kamera: 50MP IMX766 + 13MP Ultra wide + 8MP Macro
  • Ön kamera: 32MP
  • Boyutlar: 173 x 77 x 10.3mm
  • Ağırlık: 239 gram
  • Yazılım: Android 13
  • Bellek yapılandırması: 16+512GB (ROG Phone 7 Ultimate)
  • Batarya: 6,000mAh

Bilim Ve Teknoloji Haberleri