Bazı Pixel 5 Sahipleri Nisan 2023 Güvenlik Düzeltme Ekini Erken Aldı

Google, uyumlu Pixel telefonlar için aylık güvenlik düzeltme ekini genellikle her ayın ilk Pazartesi günü kullanıma sunar. Şirketin olağan sunum programından saptığı durumlar olmuştur. Örnek olarak, Mart 2023 güvenlik yaması...

Google, uyumlu Pixel telefonlar için aylık güvenlik düzeltme ekini genellikle her ayın ilk Pazartesi günü kullanıma sunar. Şirketin olağan sunum programından saptığı durumlar olmuştur. Örnek olarak, Mart 2023 güvenlik yaması ve Özellik Bırakma beklenenden bir hafta sonra geldi. Bu istisna, büyük bir güncelleme olduğu için anlaşılabilirdi. Yine de, Google'ın olağan yayın döngüsüne göre, Nisan 2023 OTA'nın 3 Nisan Pazartesi günü çıkması gerekiyor. Yine de bir Pixel 5 sahibi yamayı normalden daha erken almış görünüyor.

Pixel 5, Nisan 2023 güvenlik düzeltme ekini Reddit kullanıcısı erken aldı

Bir Reddit kullanıcısı, Nisan 2023 güvenlik düzeltme ekini Pixel 5'lerinde otomatik olarak aldıklarını bildiriyor. Diğer Pixel kullanıcıları, Nisan güncellemesinin telefonlarına indirilmek üzere yüklendiğini bildirmediklerinden, bunun yanlışlıkla kullanıma sunulması gibi görünüyor.

Reddit iş parçacığına göre, TQ2A.230405.003 yapı numarasını taşıyan Nisan 2023 güvenlik yaması görsel veya kullanıcıya yönelik herhangi bir değişiklik içermiyor gibi görünüyor. Mart güncellemesi çok sayıda yeni özelliği bir araya getirirken, Nisan derlemesi muhtemelen güvenlik açıklarını kapatmaya ve kalıcı hataları düzeltmeye odaklanıyor.

Verizon ve Google, bugün eski ağdaki Pixel birimleri için Mart 2023 güncellemesini sunmaya başladı. Bu nedenle, Nisan güvenlik yamasının yanlışlıkla yayınlanması bununla bağlantılı olabilir. Bu, Google'ın OTA güncelleme sunumunu ilk kez mahvetmesi olmadı. Kasım 2021'de şirket, dünya çapındaki bazı kullanıcılara yalnızca Verizon'a özel Android 12 derlemesini gönderdi. Ardından, Ağustos 2022'de, Android 13'ün yayınlanmasının ardından Google, Pixel kullanıcılarına en son işletim sistemi sürümü yerine başka bir Android 12 derlemesi gönderdi, ancak bunun için iyi bir neden vardı.

Nisan 2023 yamasını Pixel'inize almak için de uzun süre beklemeniz gerekmiyor. Google, yalnızca birkaç gün sonra olan Pazartesi gününden itibaren tüm uyumlu telefonlar için güncellemeyi sunacaktır.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri