Bazı Pixel Telefonlar Nisan Güvenlik Düzeltme Ekini Almaya Başladı

Görünüşe göre Verizon, Pixel 5, Pixel 4a ve Pixel 4a 5G için Nisan 2023 güncellemesini yayınlıyor. Droid-Life tarafından tespit edildiği üzere, web sitesinde yapı numaraları yayınladı. Pixel 7 ve Pixel 6 serisi de dahil olmak...

Görünüşe göre Verizon, Pixel 5, Pixel 4a ve Pixel 4a 5G için Nisan 2023 güncellemesini yayınlıyor. Droid-Life tarafından tespit edildiği üzere, web sitesinde yapı numaraları yayınladı. Pixel 7 ve Pixel 6 serisi de dahil olmak üzere diğer Pixel cihazlarının destek sayfalarında, Mart 2023 tarihli eski güvenlik yamaları hâlâ listelenmektedir.

Google, Pixel serisi için güncellemeleri kaçırmaya başladı

Google, Pixel serisi için aylık güvenlik yamaları ile genellikle aynı zaman aralığında geliyor. Güncellemeler, aylık Android Güvenlik Bülteni ile birlikte ayın ilk Pazartesi günü yayınlanır. Bu ay için, Nisan 2023 Android Güvenlik Bülteni hemen yayınlandı, ancak ilgili Nisan güvenlik yamaları Pixel serisi için hiçbir yerde bulunamadı.

Bu, Google'ın Pixel güvenlik yamaları için kendi belirlediği yayın programını arka arkaya ikinci kez kaçırmasıdır. Geçen ay da şirket, Pixel kullanıcılarına aylık güvenlik güncellemesini sunmakta gecikti. Mart 2023 yamaları, Pixel özellik düşüşüyle birlikte iki hafta sonra geldi ve o zaman bile Pixel 6 serisi güncellemesini bir hafta sonra aldı.

Google, ne geçen ay ne de bu ay için güvenlik yamalarının neden ertelendiğinden bahsetmedi. Bu sessizlik, yamaların eninde sonunda ne zaman yayınlanacağına kadar uzanır. Hızlı yazılım güncellemeleri bahanesiyle bir Pixel satın alan kullanıcılar, bu olaylardan dolayı hayal kırıklığına uğrayacaktır. Öte yandan, Galaxy S23 serisi için Nisan 2023 güvenlik yaması zaten yayında olduğundan ve kullanıcılara sunulduğu için Samsung, amiral gemileri için güncellemeler sunmaya hemen başladı.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri