Binlerce Şikayet Oluşturuldu! 0850’li Hatlardan Dolandırıcılığa Karşı Uyarı Geldi

Binlerce vatandaş, Meclis'e ve tüketici heyetlerine 0850 ile başlayan aramalar ve sabit numaralarla ilgili dolandırıcılık şikayetinde bulundu.Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), şikayetlere ilişkin hazırladığı raporu...

Binlerce vatandaş, Meclis'e ve tüketici heyetlerine 0850 ile başlayan aramalar ve sabit numaralarla ilgili dolandırıcılık şikayetinde bulundu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), şikayetlere ilişkin hazırladığı raporu TBMM'ye gönderdi.

Pazarlama veya banka ismi altında 0850'le başlayan numaralar veya sabit hatlardan aranıyorsanız çok dikkatli olun. Bu numaralar çoğu kez dolandırıcılar tarafından kullanılıyor.

Binlerce Dilekçeye Ulaşıldı

Son zamanlarda tüketici mahkemelerine başvuran vatandaş sayısı yükselirken, Meclis'e binlerce şikayet dilekçesi  yazıldı.

Konu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na iletildi. BTK’nın hazırladığı raporda şikayette bulunulan numaraların tamamı için “dolandırıcılık amacıyla kullanılıyor denilemez” denildi. Kişisel verilerin korunması talebi ile Ticaret Bakanlığı’na başvurulması önerildi.

BTK, dolandırıcılara karşı alınabilecek tedbirler ve çözüm yollarına raporunda yer verdi. Kurum, arayan hat bilgilerinin denetlendiğini vurguladı. Vatandaşlara “yanlış yönlendirmeye” karşı uyarı yapıldı.

İhlali tespit edilen işletmecilere, ilgili mevzuat çerçevesinde idari yaptırım uygulandığı duyuruldu.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri