Bu 4 Uygulama Mobil Cihazınızı Öldürüyor! Hemen Silin

Play Store'da yer alan 4 farklı uygulamanın virüs barındırdığı tespit edildi. Sık sık yaşanan virüslü yazılım olayında, 4 uygulamanın, kötü amaçlı yazılım içerdiği ortaya çıktı.Hangi Uygulamalar Telefonunuzu Tehdit...

Play Store'da yer alan 4 farklı uygulamanın virüs barındırdığı tespit edildi. Sık sık yaşanan virüslü yazılım olayında, 4 uygulamanın, kötü amaçlı yazılım içerdiği ortaya çıktı.

Hangi Uygulamalar Telefonunuzu Tehdit Ediyor?

Play Store'dan yapılan uyarıya göre 4 farklı uygulama Android cihazları tekrar virüs tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Bu uygulamalardan ikisi telefonu temizleme uygulaması olurken, diğer ikisi, bluetooth bağlantı uygulamaları oldu.

Fast Cleaner ve Cooling Master 

Fast Cleaner ve Cooling Master uygulamalarında bir trojan olduğu keşfedildi. Söz konusu trojan ise telefonda gizlice iletişim kurarak reklamlar görüntüleyip, cihazları proxy sunucuları olarak kullanıyor.

Ancak neyse ki iki uygulama da salgına neden olmayacak şekilde bin adetten az indirilmiş. Ancak yine de web sitelerini yüklemek için kullanılan Firebase Cloud Messaging aracılığıyla geliştiricilerle iletişim kuran başka trojanlar da keşfedildiğinden, cihazlardan kaldırılması oldukça önemli.

Volume, Music Equalizer, Bluetooth ve Wi-Fi & USB, Bluetooth Device Auto Connect

Android cihazları tehdit eden diğer iki uygulama ise 50 bin indirme ile Volume, Music Equalizer, Bluetooth ve 100 bin indirme ile de Wi-fi & USB, Bluetooth Device Auto Connect oldu.

Uygulamada bahsi geçen zararlı yazılımın ise kullanıcılara para ödetmeyi amaçladığı keşfedildi.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri