Cep Telefonunda Bu Uygulamalar Olanlar Dikkat! 'Hemen Silin' Denildi

Cep telefonu kullanıcılarının çok kez indirdiği bazı uygulamalara ilişkin uyarı yapılarak telefonlardan silmeleri söylendi. İşte silinmesi uyarısı yapılan o zararlı uygulamalar...Bir antivirüs firmasınca bazı Android uygulamaların...

Cep telefonu kullanıcılarının çok kez indirdiği bazı uygulamalara ilişkin uyarı yapılarak telefonlardan silmeleri söylendi. İşte silinmesi uyarısı yapılan o zararlı uygulamalar...

Bir antivirüs firmasınca bazı Android uygulamaların kötü amaçlı yazılım ve reklam yaydığı belirlendi. Dev şirketlere saldırarak büyük kayıplara sebebiyet veren saldırganlar, akıllı cihazlar yoluyla da güvenliğimizi tehdit etmeye başladı.

Apple, uygulama mağazası iOS'ta, Google ise Android uygulama mağazası Google Play'de kötü amaçlı uygulamalarla ve zararlı yazılımlara karşı mücadele ederken, görünüşe bakılırsa yeni bir tespit yapıldı.

Apple, uygulama mağazası iOS'ta, Google ise Android uygulama mağazası Google Play'de kötü amaçlı uygulamalarla ve zararlı yazılımlara karşı mücadele verirken, görünüşe bakılırsa yeni bir tespit daha yapıldı.

İsmi Verilen Uygulamalar Şu Şekilde:

Bluetooth device auto connect - 1 milyon indirme,

Fast Cleaner & Cooling Master - 500 indirme,

Bluetooth & Wi-Fi & USB driver - 100 bin indirme,

Volume, Music Equalizer - 50 bin indirme.

Kötü amaçlı uygulamaların hepsinin Google tarafından Play Store'dan kaldırıldığı iletildi. Ancak, Android akıllı telefonunuzda ya da tabletinizde bu uygulamalardan biri hâlâ yüklüyse, cihazlarınıza ve verilerinize ilişkin oluşturabilecekleri tehditlerin kurbanı olmamak için bunları hemen silmeniz gerektiği belirtildi.

Bir Google sözcüsü tarafından Tom's Guide'a yapılan açıklamada, söz konusu uygulamalar hakkında daha fazla bilgi vererek "Raporda tanımlanan uygulamaların tümü Google Play'den kaldırıldı. Güvenliği ve gizliliği ciddiye alıyoruz ve politikalarımızı ihlal eden uygulamalar bulduğumuzda harekete geçiyoruz." denildi.

TubeBox Uygulamasına Dikkat

TubeBox adlı bir uygulamadan da söz edildi. Şirketin keşfettiği ve yeni raporda ele alınan kötü amaçlı uygulamalardan TubeBox'un bir milyondan fazla indirme aldığı ve uygulamanın, kullanıcıları video ve reklam izledikleri için ödüllendirmeyi söylemesine rağmen vaatlerini yerine getirmediği belirtildi.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri