e-Devlet ve Şifresi Nasıl Alınır? Adım Adım Rehberi

e-Devlet Kapısı, vatandaşların evinin konforunda kurumsal işlerini halletmesine yardımcı oluyor. Bu noktada pek çok işlem hizmet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. e-Devlet hizmetine ilk defa girecek olanlar şifreyi nasıl alacaklarını...

e-Devlet Kapısı, vatandaşların evinin konforunda kurumsal işlerini halletmesine yardımcı oluyor. Bu noktada pek çok işlem hizmet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. e-Devlet hizmetine ilk defa girecek olanlar şifreyi nasıl alacaklarını merak ediyor. Biz de bunu nasıl yapabileceklerinizi adım adım detaylı bir şekilde gösteriyor. Peki, e-Devlet ve şifresi nasıl alınır?

e-Devlet ve şifresi alma nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden pek çok işlemi gerçekleştirebilmeniz için şifreye sahip olmanız gerekiyor. Bunun için de, şahsen kendinizin başvurusu ile T.C. Kimlik Numarası'nın yer aldığı fotoğraf içeren bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) Yurt içinden PTT Merkez müdürlükleri ya da yetkili şubelere ulaşım sağlayabilirsiniz.

Buna ek olarak isterseniz, üzerinde 'E-Devlet Kapısı şifresi almaya yetkilidir' ibaresi yer alan vekalet ya da ilgili adli birimlerce verilmiş vesayet belgesinden yararlanarak da PTT şubelerinden şifre edinebilirsiniz. Ardından bu şifre ile evinize gelip, gerçekleştirmek istediğiniz tüm kamu işlemlerini yapabilirsiniz.

e-Devlet ve şifresi online almak mümkün müdür?

e-Devlet üzerinden bir işlem gerçekleştirilmek istendiğinde bu noktada şifre kullanıcı için oldukça önem taşır. Bu nedenle, online üzerinden şifre almak mümkün değildir. Bunun yerine şifreyi, kimliğinizle ve şahsen başvurunuz üzerine PTT şubelerinden alabilirsiniz.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri