E-ticaretin En Çok Şikayet Edilen Konuları Açıklandı! Bakın En Çok Şikayet Hangi Ayda Oluşturuldu

Kasım indirimleri sebebi ile e-ticaret sektörü en hareketli zamanlarını yaşıyor. Vatandaşların çözüme ulaşması ve diğer tüketicilere emsal olması sebebi ile şikayetlerini bildirdiği Şikayetvar, en çok şikayet edilen konuları...

Kasım indirimleri sebebi ile e-ticaret sektörü en hareketli zamanlarını yaşıyor. Vatandaşların çözüme ulaşması ve diğer tüketicilere emsal olması sebebi ile şikayetlerini bildirdiği Şikayetvar, en çok şikayet edilen konuları açıkladı. Peki, vatandaşlar e-ticarette en çok nelerden şikayet etti? İşte detaylar...

2022 yılının ilk 10 ayında e-ticarette en çok şikayet edilen konularla ilgili veriler hazırlayan Şikayetvar, bu verileri kamuoyunla paylaştı.

Şikayetvar isimli site, her sene alışveriş tutkunlarının büyük bir heyecanla beklediği "Kasım indirimleri" döneminin yaşandığı şu günlerde en çok şikayetçi olunan verileri açıkladı.

Hazırlanan raporda en çok merak edilen markalar da açıklanırken, tüketicilerin en çok şikayet ettiği konular da belli oldu.

350 Bin 21 Şikayet Oluşturuldu

2022 senesinin ilk 10 ayında Şikayetvar'da toplam 350 bin 21 şikayet yer aldı.

Şikayetlerin yüzde 16'sı platform üzerinden çözüme ulaştı. 2022'de şikayetlerin zirveye ulaştığı ay ise 44 bin 674 şikayet ile ekim olarak kayıtlara geçti.

2021 yılının ilk 10 ayıyla 2022 yılının aynı dönemi karşılaştırıldığında e-ticaret sektörü ile alakalı bilgi almak için platformu ziyaret edenlerin sayısının da yükseldiği görüldü.

2021'de ziyaret sayısı 18 milyon 756 bin 15 iken 2022 yılında ziyaret sayısı 21 milyon 626 bin 398 olarak gerçekleşti.

E-ticaret sektörüne dair en çok şikayet edilen konu satın alınan ürünün veya hizmetin iadesinde ve iptalinde meydana gelen sorunlar oldu. En çok şikayet edilen ikinci konu da ödeme, faturalandırma ve fiyat artışı oldu. Öne çıkan diğer konular ise ürünün teslim edilmemesi, personel davranışı ve ürünlerin kalitesizliği oldu.

Tüketicilerin Diğer Şikayet Konuları Şu Şekilde:

"Ayıplı ürün satılması, eksik ya da yanlış ürün gönderimi, ürünün tedarik edilememesi, kampanyaların yanıltıcı olması."

Bilim Ve Teknoloji Haberleri