Galaxy Tab A7 Lite, One UI 5.1 Güncellemesiyle Yeni Özellikler Sunuyor

Üç ay önce Samsung, Galaxy Tab A7 Lite için Android 13 tabanlı One UI 5.0 güncellemesini yayınladı. Artık giriş seviyesi tablet, bazı ülkelerde One UI 5.1 güncellemesini almaya başladı. Güncelleme şu anda Hindistan'da kullanıma...

Üç ay önce Samsung, Galaxy Tab A7 Lite için Android 13 tabanlı One UI 5.0 güncellemesini yayınladı. Artık giriş seviyesi tablet, bazı ülkelerde One UI 5.1 güncellemesini almaya başladı. Güncelleme şu anda Hindistan'da kullanıma sunuluyor ve önümüzdeki birkaç gün içinde daha fazla pazara yayılabilir.

Galaxy Tab A7 Lite, çok sayıda özelliği beraberinde getirdi

Galaxy Tab A7 Lite için One UI 5.1 güncellemesi, cihazın üretici yazılımı sürümünü T225XXU2CWB3'e yükseltir. Yeni yazılım, One UI 5.1 dışında tablet için Şubat 2023 güvenlik yamasını da içeriyor. Güncelleme birkaç gün önce Hindistan'da yayınlanmaya başladığından, yakında diğer ülkelerin de bu güncellemeye erişmesi olası duruyor.

Hindistan veya çevre ülkelerde bir Galaxy Tab A7 Lite kullanıcısıysanız One UI 5.1 güncellemesini tabletinize yükleyebilirsiniz. Bunu, tabletinizde Ayarlar »Yazılım güncelleme bölümüne gidip İndir ve yükle'ye tıklayarak yapabilirsiniz.

One UI 5.1, stok kamera uygulamasından selfie renk tonunu hızlı bir şekilde değiştirme olanağı sağlar. Ayrıca Samsung telefonlara sahip diğer aile üyeleriyle resim ve video paylaşmak için Paylaşılan Aile Albümleri (5 GB'a kadar) oluşturabilirsiniz. EXIF bilgilerini kontrol etmek için görüntüleri veya videoları yukarı kaydırabilir ve hatta düzenleyebilirsiniz.

Uygulama penceresinin köşesini sürükleyerek uygulamaları kolayca küçültebilir veya tam ekran yapabilirsiniz. Bölünmüş ekran çoklu görev modunu başlattığınızda, çoklu görev hızını artırmak için telefon sık açılan uygulamaları gösterir. Modlar ve Rutinler, One UI 5.1 güncellemesiyle yazı tipi stili, Hızlı Paylaşım, dokunma hassasiyeti ve duvar kağıdı ayarları dahil olmak üzere daha fazla seçeneğe sahip olur.

Hava Durumu uygulaması artık tüm önemli bilgileri ekranın üst kısmına doğru gösteriyor. Ayrıca artık saatlik bir yağış (yağmur) grafiği de gösteriyor ve yeni bir Dinamik Hava Durumu widget'ına sahiptir. Windows Phone Link uygulaması kullanılarak bir Windows PC ile eşleştirildiğinde, PC'nizde Galaxy Tab A7 Lite'ta gezindiğiniz web sitelerine erişebilirsiniz. Samsung Internet artık yer imlerinden ve tarama geçmişinden eşleşen arama sonuçlarını gösteriyor.

One UI 5.1 ayrıca, kablosuz kulaklıklar gibi bağlı cihazların pil seviyeleriyle birlikte Galaxy Tab A7 Lite'ın pil şarj düzeyini görüntüleyen yeni bir pil widget'ı da getiriyor. AR Emoji Kamerasında, üç kişi için farklı emojileri yüz maskesi olarak atayabilirsiniz. Ayarlar uygulaması artık arama önerilerini gösteriyor. Ekran görüntülerinin kaydedilmesini istediğiniz klasörü de seçebilirsiniz.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri