Galaxy Tab S9, Bu Yılın Sonlarında Google'ın İlk Pixel Tabletiyle Rekabet Ediyor

Samsung, özellikle küresel pazarlarda diğer Android OEM'lerinin tabletlerinin olmaması nedeniyle, yıllardır Android tablet segmentine hakim olmuştur. Bununla birlikte, Çinli markalar tabletlerinin kullanılabilirliğini daha fazla ülkede...

Samsung, özellikle küresel pazarlarda diğer Android OEM'lerinin tabletlerinin olmaması nedeniyle, yıllardır Android tablet segmentine hakim olmuştur. Bununla birlikte, Çinli markalar tabletlerinin kullanılabilirliğini daha fazla ülkede genişlettikçe şirket yavaş yavaş bir miktar rekabet görmeye başladı. Bu yıl Güney Koreli firma daha da fazla rekabetle karşı karşıya kalacak ve bu sefer doğrudan ortağı Google'dan oluyor.

9To5Google'ın bir raporuna göre Google, ilk Pixel markalı tabletini Haziran 2023'te piyasaya sürüyor. Bu, Galaxy Tab S9 serisinin beklenen lansman zaman diliminden iki ay öncesini işaret ediyor. Pixel Tablet muhtemelen Galaxy Tab S9'dan daha ucuz olsa da, üst düzey Tensor G2 işlemci, 8 GB RAM ve 128 GB/256 GB dahili depolama gibi bazı çekici özellikler sunmaya devam ediyor. Üstelik Pixel Tablet, porselen bir yüzey hissi veriyor nanoseramik kaplamalı alüminyum bir gövdeye sahip oluyor.

Google, tabletinin bir hoparlör yuvasıyla geleceğini zaten açıkladı. Tablet, hoparlör yuvasına takıldıktan sonra, akıllı ev cihazlarını kontrol etmek için optimize edilmiş bir kullanıcı arayüzü tasarımıyla tamamlanmış, Google Nest Hub Max'e benzer bir akıllı ekrana dönüşecektir. Bu, Galaxy Tab S9'un sunması beklenmeyen bir şey ve Samsung artık akıllı ekran ve akıllı hoparlör işinde olmadığı için bu anlaşılabilir bir durumdur. Arkaya bakan zıplama pimleri kullanılarak kenetlendiğinde Pixel Tablet de şarj olur. Tablet, hoparlör yuvasından uzakta kullanıldığında şarj için ayrı bir USB Type-C bağlantı noktasına sahiptir.

Pixel Tablet kutudan Android 13 ile çıkıyor. Arkaya bakan tek bir kameraya, ince bir tasarıma, öne bakan bir kameraya ve dört renk seçeneğine sahip oluyor. Muhtemelen stereo hoparlör kurulumuna sahip olacakken, Galaxy Tab S9'un dörtlü hoparlör kurulumuna sahip olması bekleniyor. Galaxy Tab S9, akıllı ekran özelliğinden yoksun ve daha pahalı olsa da, güzel 120Hz OLED ekranı, daha hızlı performansı ve Samsung DeX gibi daha gelişmiş özellikleri sayesinde bu dezavantajları fazlasıyla telafi edecektir. Ayrıca, daha fazla ülkede satışa sunuluyor.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri