Galaxy Watch 5 Tansiyon ve EKG Özelliği Aldı

Galaxy Watch 5 serisi, kan basıncı izleme, EKG, kalp atış hızı izleme, uyku izleme, SpO2 ölçümü ve stres izleme gibi çeşitli sağlık ve fitness izleme özelliklerine sahiptir. Bununla birlikte, kan basıncı izleme ve EKG özellikleri...

Galaxy Watch 5 serisi, kan basıncı izleme, EKG, kalp atış hızı izleme, uyku izleme, SpO2 ölçümü ve stres izleme gibi çeşitli sağlık ve fitness izleme özelliklerine sahiptir. Bununla birlikte, kan basıncı izleme ve EKG özellikleri bazı ülkelerde aktif durumda değildi. Bu durum bugün itibariyle değişiyor.

Galaxy Watch 5 ile artık kan basıncı görülebiliyor

Samsung, Galaxy Watch 5 ve Watch 5 Pro'da kan basıncı izleme ve EKG özelliklerini etkinleştirdiğini duyurdu. Kullanıcılar artık Samsung Health Monitor uygulamasını akıllı telefonlarına yükleyebiliyor. Geleneksel bir manşet tabanlı kan basıncı monitörü kullanarak kalibre edebilirsiniz. Kullanıcılar kan basıncı verilerini bir PDF'e aktarabilir ve sağlık uzmanlarıyla kolayca paylaşabilir.

EKG, kalbin fiziksel aktivitesini bir BioActive sensör aracılığıyla kaydediyor. Galaxy Watch 5 serisi, eşlik eden akıllı telefona yüklenen Samsung Health Monitor uygulamasını kullanarak EKG'yi ölçebiliyor. Kullanıcı işlem sırasında rahat şekilde oturmalı ve akıllı saatin bileğine sıkıca oturduğundan emin olmalıdır. Kolları düz bir yüzeye dayanmalı ve diğer elin parmak ucu saatin üst düğmesine yerleştirilmelidir.

Galaxy Watch 5'in EKG işlevi, Sinüs Ritmi ya da AFib olarak görüntülenecek olan kalp atış hızını ve ritmi belirleyebilir. Kullanıcılar, doktorlar ve sağlık uzmanlarıyla paylaşmak için bu verileri PDF'e aktarabiliyor.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri