Galaxy Z Flip 5, Büyük Kapak Ekranı Klasör Tasarımı Sızıntı Kaynağı Tarafından Onaylandı

Samsung'un yeni nesil katlanabilir kapaklı telefonu, Z Flip 3'ün piyasaya sürülmesinden bu yana serinin tarihindeki en önemli değişikliklerden birisini getiriyor. Samsung'un yaklaşan Galaxy Z Flip 5 için kapak görüntüsünü büyütmeyi...

Samsung'un yeni nesil katlanabilir kapaklı telefonu, Z Flip 3'ün piyasaya sürülmesinden bu yana serinin tarihindeki en önemli değişikliklerden birisini getiriyor. Samsung'un yaklaşan Galaxy Z Flip 5 için kapak görüntüsünü büyütmeyi planladığı bildiriliyor. Tasarımı artık bilinen bir sızıntı kaynağı tarafından doğrulandı. Kısa bir süre önce öğrenildiğine göre, Galaxy Z Flip 5, telefonun neredeyse tüm kısmını kaplayan bir kapak ekranına sahip oluyor. Ayrıca, düzensiz bir kenar nedeniyle ekran kare ya da dikdörtgen şekle sahip olmuyor.

Galaxy Z Flip 5 kapak ekranı klasör şeklinde olabilir

Galaxy Z Flip 5'in kapak ekranının klasör şeklinde olması bekleniyor. Bu tasarım şimdi, Samsung'un yazılım tasarımını uyarladığını iddia eden sızıntı kaynağı IceUniverse tarafından doğrulandı. Galaxy Z Flip 5'in kameraları, kapak ekranının telefonun yarım kabuğunun tüm alanında, dolayısıyla klasör tasarımında çalışmasını engelliyor.

Bu düzensiz ekran şekli, Samsung'a akıllı yazılım özellikleri oluşturmak için benzersiz bir fırsat veriyor. İddiaya göre Samsung, yazılımı kapak ekranının tasarımına uyacak şekilde uyarlamaya çoktan başladı. Bunun tam olarak nasıl sonuçlanacağı henüz bilinmiyor. Bazı söylentiler ise tam tersini söyleyerek çentikli görüntüleme alanının pratikte pek bir işe yaramayacağını öne sürüyor.

Yeni nesil katlanabilir, Samsung'un Galaxy Z Flip serisinin kapak ekranını ikinci kez büyüttüğü zaman oluyor. Orijinal Galaxy Z Flip ve Z Flip 5G, 1,1 inçlik çok küçük bir kapak ekranına sahipti. 2021'de Z Flip 3'ün piyasaya sürülmesiyle Samsung, seriyi 1,9 inçlik bir kapak ekranıyla yükseltti. Ağustos yerine Temmuz ayında çıkması muhtemel Galaxy Z Flip 5'in 3,4 inçlik bir panele sahip olacağı söyleniyor.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri