Google Bir Kullanıcısına 250 Milyon Dolar Gönderdi

Günde binlerce dolar kâr yapması ile gündemde olan Google, bu kez insan hatası ile çeyrek milyon dolar kaybetmesiyle gündeme geldi.Kullanıcıya 250 Milyon Dolar GittiGoogle'dan haber almak için 1 ay beklediğini ifade eden bir kullanıcıya,...

Günde binlerce dolar kâr yapması ile gündemde olan Google, bu kez insan hatası ile çeyrek milyon dolar kaybetmesiyle gündeme geldi.

Kullanıcıya 250 Milyon Dolar Gitti

Google'dan haber almak için 1 ay beklediğini ifade eden bir kullanıcıya, Google haber yerine yanlışlıkla para gönderdi. Paranın gönderildiği Sam Curry isimli kullanıcı, Google’ın kendisine yolladığı 250 bin dolar parayı ekran görüntüsü ile beraber “rastgele gelen para” başlığıyla Twitter hesabından yayınladı.

"İstemiyorsanız Sorun Değil"

3 haftadır kendisine ulaşılmadığı ve paranın çekilemediği için destek talebi oluşturan kullanıcı, Google’dan bir dönüş almadığını ifade etti. Ayrıca Curry, parayı harcamayacağını aktarıyor ve paranın geri istenileceğini düşünüyor. Bununla birlikte Curry, “parayı istemiyorsanız sorun değil” ifadesini de kullandı.

Öte yandan, Curry’nin bir güvenlik mühendisi olduğu ve Google’ın da içlerinde bulunduğu pek çok şirket için hata avcılığı yaparak para kazandığı iddia edildi.

Google Sözcüsü Açıklama Yaptı

Google sözcüsü konuya ilişkin bir  açıklama yaptı.  Açıklamada “Ekibimiz, son zamanlarda insan hatası sonucunda birçok kez yanlış tarafa ödeme yaptı” sözcüklerine yer verildi. Sözcü, yanlış ödeme yapılan kişilerin Google' ulaşmasını takdirle karşıladıklarını ve durumu düzeltmek için çalıştıklarını da belirtti.

Sözcünün açıklamasında parayı geri almayı planladıkları da aktarıldı.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri