Google, Üçüncü Taraf Asistan Akıllı Ekranları İçin Yazılım Desteğini Durdurdu

Akıllı ekranların, Google Pixel Tablet ve akıllı ev yuvasının gelişiyle birlikte bir kategori yenilemesi gerekiyor. Akıllı ekranlar, birkaç yıl önce akıllı evlerin merkezi noktası olarak oldukça popülerdi, ancak o zamandan...

Akıllı ekranların, Google Pixel Tablet ve akıllı ev yuvasının gelişiyle birlikte bir kategori yenilemesi gerekiyor. Akıllı ekranlar, birkaç yıl önce akıllı evlerin merkezi noktası olarak oldukça popülerdi, ancak o zamandan beri modası geçti. Tabutuna bir çivi çakan Google, yazılım güncelleme planlarından üçüncü taraf akıllı ekranlara verdiği desteği sessizce kaldırdı. 9to5Google tarafından tespit edildiği üzere Google, bu önemli duyuruyla birlikte hoparlörlerde ve akıllı ekranlarda Duo aramaları yapmayla ilgili bir destek makalesini güncelledi.

Google Asistan akıllı ekranları için artık yazılım sunmuyor

Bahsedilen tüm akıllı ekranlar, 2018 ile 2019 yılları arasında piyasaya sürülen Google Asistan akıllı ekranlarıdır. Cihazlar, Android Things platformuyla lansmanlarında büyük ilgi gördü, ancak zamanla ilgi azaldı. Google, 2019'da yalnızca bir zamanlar daha geniş olan IoT odağından akıllı ekranlara ve hoparlörlere yeniden odaklanmasına rağmen, sonunda 2020'de Android Things platformunu öldürdü. Artık, Google artık başka yazılım güncellemesi sağlamayı düşünmediğinden, bu akıllı hoparlörler etkin bir şekilde Kullanım ömrünün sonuna ulaştı.

Google hala Nest Hub ekranlarını koruyor, ancak bu akıllı ekranlar Android Things'de değil Fuşya'da çalışıyor. Görünüşe göre Google, daha açık Android Things platformuna kıyasla bu Fuchsia cihazlarındaki donanım ve yazılım üzerinde daha fazla kontrol uyguluyor. Yine de, Pixel Tablet popüler olursa ve ne zaman popüler olursa, Nest Hub'larına sonunda ne olacağını merak etmemek elde değildir. Android ve Pixel UI ile Pixel Tablet, hem tablet hem de akıllı ekran işlevselliğini bir araya getirdiği için son kullanıcılara daha tanıdık gelecektir.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri