Huawei Mate X3 Tanıtıldı: İçe Katlanan Ekranla Geliyor

Huawei, 2019 yılında dışa doğru katlanan Mate X'i piyasaya süren ilk katlanabilir telefon dalgasının bir parçasıydı. Şirket, Mate X2'yi 2021'de ilk içe katlanan Galaxy Z katlama tarzında piyasaya sürecekti. Şimdi, şirket Mate...

Huawei, 2019 yılında dışa doğru katlanan Mate X'i piyasaya süren ilk katlanabilir telefon dalgasının bir parçasıydı. Şirket, Mate X2'yi 2021'de ilk içe katlanan Galaxy Z katlama tarzında piyasaya sürecekti. Şimdi, şirket Mate X3 cihazını ortaya çıkardı.

Huawei Mate X3 özellikleri

Yeni katlanabilir cihaz, 7,85 inç dahili katlanır ekrana ve 6,4 inç FHD+ kavisli akıllı telefon ekranına sahip Mate X2 ve Galaxy Z Fold serileriyle aynı kitap tarzı form faktörünü sunuyor. Görünüşe göre katlanır ekran ultra ince cam koruma kullanıyor. Huawei yine de darbeye dayanıklı bir tasarıma sahip olduğunu söylüyor.

Mate X3 sadece 239 gram ağırlığında ve açıldığında sadece 5,3 mm inceliğinde olduğundan, Çinli marka cihazı ufaltmak için de çalıştı. Ağırlık cihazı Samsung Z Fold 4'ten daha hafif ve Galaxy S23 Ultra'dan yalnızca biraz daha ağır yapıyor. Bununla birlikte, tasarımla ilgili önemli bir yükseltme de var. Bir IPX8 derecesi cihaza dahil oluyor.

Bu, yalnızca Samsung'un bu derecelendirmeyi sunan telefonları ile katlanabilir alanda hala nadirdir. Huawei ayrıca ıslak el modu da sunuyor. Böylece cihaz, tahmin ettiğiniz üzere ıslak elle yaptığınız dokunma işlemlerinizi tanıyor. Her iki durumda da, markanın bu IP derecesini sunmayı başarması ve yine de işleri ince tutması oldukça dikkate değer bir başarı gibi duruyor.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri